Το alt.gr προτείνει: «Ιστορία του Μεσαίωνα» του Ε.Α. Κοσμίνσκι

Βιβλίο - Σύγχρονη Εποχή: «Ιστορία του Μεσαίωνα» του Ε.Α. Κοσμίνσκι

Με το ALT.GR μπορούμε να ταξιδεύουμε στις πιο όμορφες θάλασσες. Με ένα βιβλίο μπορούμε να ταξιδέψουμε έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού, από τους μπουλμέδες του υποφράγματος, από τα βρώμικα παράθυρα του θαλάμου, πάνω από τα συρματοπλέγματα…

Το ALT.GR επανέρχεται με μια νέα σειρά προτάσεων βιβλίων, κινηματογραφικών ταινιών, παρουσιάσεις τραγουδιών, οδοιπορικών, ταξιδιών κ.α.

Αυτές τις μέρες θα βρούμε χρόνο στο θάλαμο, στο ΚΨΜ, στην παραλία, στην υπηρεσία, στη βάρδια, στον καναπέ, στο πυροσβεστικό φυλάκιο. Αυτές τις ώρες οφείλουμε στον εαυτό μας, πρώτα και κύρια, να τις περάσουμε δημιουργικά.

Το ALT.GR μας προτρέπει να «ξεσκονίσουμε» τις βιβλιοθήκες μας, να διασκεδάσουμε με μια ταινία, με μια μουσική συλλογή. Να οργανώσουμε μια οικονομική εκδρομή στην άδεια, στο ρεπό μας…

…ας ταξιδέψουμε μαζί!

Σήμερα παρουσιάζουμε:

«Ιστορία του Μεσαίωνα» του Ε.Α. Κοσμίνσκι

Το βιβλίο «Ιστορία του Μεσαίωνα» του Ε. Α. Κοσμίνσκι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», αγκαλιάζει το πέρασμα από τις δουλοκτητικές κοινωνίες του Αρχαίου Κόσμου στη συγκρότηση φεουδαρχικών κρατών, στην ανάπτυξη και στην παρακμή τους.

Η αξία του έγκειται στο ότι δίνει στον αναγνώστη την πρώτη ενιαία ιστορική γνώση, βοηθώντας τον να κατανοήσει τον προσδιορισμό και τη θέση των τάξεων στη μακραίωνη περίοδο του Μεσαίωνα, ν’ αντιληφθεί την ταξική πάλη που κρύβεται πίσω από πολεμικές συγκρούσεις. Η μεθοδολογία εξιστόρησης που ακολουθείται συμβάλλει στη διεύρυνση της σκέψης του αναγνώστη ότι η κοινωνική εξέλιξη προς την πρόοδο δεν είναι ευθύγραμμη, έχει καμπές, αλλά το βέλος του ιστορικού διανύσματος στρέφεται προς τα πάνω.

Δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα των εκδόσεων «Σύγχρονη Εποχή».

Δείτε ακόμα...