Το ALT.GR προτείνει: «Πέντε ιτιές» της Δόμνας Κατσαμάκη

«Πέντε ιτιές» της Δόμνας Κατσαμάκη

Με το ALT.GR μπορούμε να ταξιδεύουμε στις πιο όμορφες θάλασσες. Με ένα βιβλίο μπορούμε να ταξιδέψουμε έξω από τους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού, από τους μπουλμέδες του υποφράγματος, από τα βρώμικα παράθυρα του θαλάμου, πάνω από τα συρματοπλέγματα…

Το ALT.GR επανέρχεται με μια νέα σειρά προτάσεων βιβλίων, κινηματογραφικών ταινιών, παρουσιάσεις τραγουδιών, οδοιπορικών, ταξιδιών κ.α.

Αυτές τις μέρες θα βρούμε χρόνο στο θάλαμο, στο ΚΨΜ, στην παραλία, στην υπηρεσία, στη βάρδια, στον καναπέ, στο πυροσβεστικό φυλάκιο. Αυτές τις ώρες οφείλουμε στον εαυτό μας, πρώτα και κύρια, να τις περάσουμε δημιουργικά.

Το ALT.GR μας προτρέπει να «ξεσκονίσουμε» τις βιβλιοθήκες μας, να διασκεδάσουμε με μια ταινία, με μια μουσική συλλογή. Να οργανώσουμε μια οικονομική εκδρομή στην άδεια, στο ρεπό μας…

…ας ταξιδέψουμε μαζί!

Σήμερα παρουσιάζουμε:

«Πέντε ιτιές» της Δόμνας Κατσαμάκη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή» το βιβλίο «Πέντε ιτιές» της Δόμνας Κατσαμάκη.

Αγάπη. Έρωτας. Μοναξιά. Φιλία. Σχέσεις των ανθρώπων που δοκιμάζονται σε αυτήν την άσπλαχνη πόλη με τις τόσες πολλές μεταμφιέσεις.

Η δεξίωση του πλούσιου κύριου Μπράιτ και ο παλιός ερειπωμένος ανεμόμυλος του «Βλαμμένου». Και έπειτα, εκείνος ο άντρας με τις χρυσές επωμίδες, που ένα καράβι μαστόρευε. Και σημασία έχει ότι το χάρισε σε κείνο το κορίτσι, βαφτίζοντάς το με το όνομά της, «Ελισσώ». Η άλλη αδερφή, η Μαρία. Οι λιμουζίνες που στάλθηκαν από πολύ μακριά για να την παραλάβουν και οι υπηρέτες με τις κόκκινες μεταξωτές λιβρέες.

Και οι μεταμφιέσεις συνεχίζονταν με κάποιον ονόματι Ρομπέρτο. Και κάποιον διάσημο αστέρα του ράγκμπι, κάποιον Τζον Τροτ. Και αμέσως αυτό πυροδότησε την κουβέντα των ανθρώπων σχετικά με ένα Τέρας.

Και, ω, των μεταμφιέσεων ο χορός! Με μια χορεύτρια της ρούμπας που έφτασε χήρα εδώ.

Κανένας δεν έγραφε την ιστορία αυτήν. Απλά ήταν όλοι μέσα σε μια σάλα, πίνοντας τον καφέ τους.

Δείτε αναλυτικά για τη νέα έκδοση της «Σύγχρονης Εποχής» στην ιστοσελίδα των εκδόσεων.

Δείτε ακόμα...