Το Διεθνές Πανεπιστήμιο υπόγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το ΝΑΤΟ!

ΝΑΤΟ
Ματωβαμμένο ΝΑΤΟ

Σε μια περίοδο που είναι οξυμένοι οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή μας, η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ πατάει όλο και περισσότερο το πόδι της στα ελληνικά πανεπιστήμια, με νέα πράξη σε αυτό την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Μονάδα Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, που εδρεύει στο Γ’ Σώμα Στρατού, στη Θεσσαλονίκη και του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ). Η σχετική τελετή έγινε στα γραφεία της Μονάδας του ΝΑΤΟ στις 11 Δεκέμβρη και το μνημόνιο υπογράφτηκε από τον υπολοχαγό Δ. Κούκκο και τον πρόεδρο της Διοικούσας του ΔΙΠΑΕ, Αθ. Καΐση.

Η υπογραφή του μνημονίου ανακοινώθηκε με μια ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μονάδας Ταχείας Επέμβασης του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την οποία στόχος του μνημονίου είναι «να δημιουργηθούν αμοιβαία επωφελείς συνέργειες μεταξύ της Μονάδας του ΝΑΤΟ και του ΔΙΠΑΕ, καθώς και να δημιουργήσουν ένα σύνδεσμο μεταξύ έρευνας και κατάρτισης με την κοινωνία».

Μετά τα ερευνητικά προγράμματα για το ΝΑΤΟ και τη FRONTEX στο ΕΜΠ, την έρευνα για ΝATOικά drones στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, την υπογραφή συνεργασίας των Πανεπιστημίων Πατρών, ΕΜΠ και Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με το γαλλικό μονοπώλιο της αμυντικής βιομηχανίας «Naval Group», έρχεται τώρα και το ΔΙΠΑΕ να ενταχθεί στον κατάλογο των ιδρυμάτων που προφέρουν την επιστήμη τους στα γεράκια του πολέμου, που από τη δράση τους έχουν ματώσει οι λαοί της περιοχής…

Η ΤΟ Πανεπιστημίων και Έρευνας της Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τα νέα Μνημόνια Συνεργασίας που υπέγραψαν οι Πρυτανικές Αρχές του ΔΙΠΑΕ και του ΑΠΘ με το ΝΑΤΟικό NRDC που στεγάζεται στο Γ’ Σώμα Στρατού στις 11 Δεκέμβρη και 12 Δεκέμβρη αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα σημειώνει:

Απαράδεκτα τα μνημόνια συνεργασίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου με το ΝΑΤΟ

«Την ίδια ώρα που οι σχολές παραμένουν ερμητικά κλειστές για όλη την εκπαιδευτική διαδικασία σχεδόν ένα χρόνο, από τον περασμένο Μάρτη, οι πόρτες των Ιδρυμάτων της πόλης μας παραμένουν ορθάνοιχτες για τους φονιάδες των λαών.

Άξιος διάδοχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι μόνο συνεχίζει να δίνει 4 δισ. το χρόνο για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, με το χορό των εξοπλιστικών να εκτοξεύει το λογαριασμό για το λαό, αλλά μέσω της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας δίνει γη και ύδωρ στους ΝΑΤΟ-αμερικανούς.

Στο διάστημα της καραντίνας οι φοιτητές δεν προλαβαίνουν να μετράνε τις πληγές τους. Μετεγγραφές “στον αέρα”, κόψιμο επιστημονικών συγγραμμάτων, πάγωμα πρακτικών, πανεπιστημιακή αστυνομία, εξίσωση πτυχίων με αυτά που πωλούνται στα Ιδιωτικά Κολλέγια. Τα Μεταπτυχιακά συνεχίζουν να ξεζουμίζουν τους φοιτητές και τις οικογένειές τους, αλλά το ΔΙΠΑΕ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε καλύτερες τιμές στα στελέχη των μακελάρηδων των λαών!

Δεν έχουν καμία θέση μέσα στο Πανεπιστήμιο! Είναι πρόκληση να μιλάνε “για ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας” και για “συνεργασία σε τομείς που έχουν ενδιαφέρον για στρατιωτικές εφαρμογές”. Οι “αξίες” και ο “ανθρωπισμός” τους είναι έννοιες πασίγνωστες στους λαούς της περιοχής, από τη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Βελιγράδι, μέχρι την υποκίνηση χούντας και στη χώρα μας, τη διχοτόμηση της Κύπρου και το γκριζάρισμα του Αιγαίου. Η λίστα με τα “επιτεύγματά” τους είναι μεγάλη και γραμμένη με το αίμα των λαών.

Καταδικάζουμε τα απαράδεκτα Μνημόνια Συνεργασίας! Καλούμε τους φοιτητές, το ερευνητικό προσωπικό, τους υποψήφιους διδάκτορες και τα μέλη ΔΕΠ να μη συνηθίσουν την μπόχα τους!

Έξω οι φονιάδες από τα Πανεπιστήμια! Ούτε ένα ευρώ για τα πολεμοκάπηλασχέδιά τους!».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...