Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί – Κινητοποίηση στον Πειραιά για τον Αντώνη

Μήνυμα ότι το έγκλημα με θύμα τον 36χρονο Αντώνη Καργιώτη δεν θα συγκαλυφθεί και ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα απέναντι στο σάπιο σύστημα που γεννά τέτοια αποτρόπαια περιστατικά, έστειλε η κινητοποίηση που διοργάνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής, εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μαζικοί φορείς του Πειραιά.

Εργάτες, φοιτητές, μέλη της ΟΓΕ, συνταξιούχοι, συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πύλη Ε3 του λιμανιού. Στη συνέχεια, με μπροστάρη το πανό των ναυτεργατικών σωματείων που έγραφε «Στον βωμό των κερδών του κεφαλαίου, θυσία η ανθρώπινη ζωή», έκαναν πορεία, βροντοφωνάζοντας συνθήματα όπως «το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών να γίνουμε φωνή» και «πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή, η σήψη του συστήματος γεννά αποστροφή».

Η πορεία έφτασε μέχρι το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αντώνης.

Μιλώντας στη συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας, ο Νίκος Στούνος, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πειραιά, μετέφερε τη θλίψη και την οργή των μαθητών για τη δολοφονία του 36χρονου και ξεκαθάρισε ότι οι μαθητές δεν πρόκειται να αποδεχθούν να λογίζονται οι ζωές τους με βάση το κόστος και το κέρδος.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Φαναρτζής, πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου του Πανεπιστημίου Πειραιά, τόνισε ότι το φρικαλέο έγκλημα εκφράζει όλη την αποκτήνωση που μπορεί να γεννήσει ένα σάπιο σύστημα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αποστολής Κυπραίος μέλος του ΔΣ της ΠΕΜΕΝ, ο οποίος ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Ναυτιλίας, των εφοπλιστών αλλά και των συγκεκριμένων μελών του πληρώματος, ενώ κατήγγειλε και τις συκοφαντίες των ακροδεξιών ότι δήθεν οι κατηγορούμενοι ήταν «μέλη του ΠΑΜΕ».

Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο Νίκος Αμπατιέλος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο οποίος δήλωσε ότι «είχαμε ένα ακόμη στυγερόέγκλημα, ένα έγκλημα κατά της ανθρώπινης ζωής» και πρόσθεσε: «Σε μία κοινωνία που βασιλεύουν οι αξίες της απανθρωπιάς, οι αξίες του κέρδους, βλέπουμε πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή».

Τόνισε ότι πρέπει να να αποδοθούν όλες οι ευθύνες και να απαντηθούν τα πολύ σημαντικά ερωτήματα και ξεκαθάρισε ότι «θα πούμε ένα μεγάλο “Ως εδώ” για τον Αντώνη, για τους πνιγμένους στη Θεσσαλία, τους καμένους στον Έβρο. Πρέπει να το “πάρουμε αλλιώς”».

Στο τέλος της κινητοποίησης οι συγκεντρωμένοι έριξαν λουλούδια στη θάλασσα, στο σημείο όπου το βράδυ της Τρίτης ο άτυχος Αντώνης άφηνε την τελευταία του πνοή.

Δείτε ακόμα...