Το έγκλημα που γίνεται στην υγεία, στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται, ούτε παραγράφεται

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση Λιγνάδη / Πηγή: Eurokinissi

«Την ώρα που η πανδημία έχει χτυπήσει κόκκινο, την ώρα που τα ρεκόρ σπάνε το ένα το άλλο σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους, την ώρα που το δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει και το ιδιωτικό όχι μόνο δεν επιτάσσεται αλλά κάνει και χρυσές δουλείες από πάνω, την ώρα που επιβάλλονται νέα σούπερ μνημόνια, τι πιο βολικό, τι πιο αποπροσανατολιστικό από μια συζήτηση για τη σύσταση μιας ακόμα προανακριτικής επιτροπής».

Τα παραπάνω τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή, επί της πρότασης της ΝΔ για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σε βάρος του Ν. Παππά για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, όπου ανέδειξε πως για το λαό και τα προβλήματα του δεν είναι αυτό που επείγει σήμερα, ενώ αντίθετα τέτοιου είδους συζητήσεις θεωρούνται οξυγόνο από το αστικό πολιτικό σύστημα.

Επανέλαβε ότι οι ώρες και οι μέρες είναι πολύ κρίσιμες με την πανδημία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προστασίας ιδίως στους χώρους εργασίας, να «τρέξουν» οι εμβολιασμοί, να θωρακιστεί το σύστημα υγείας και να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας. Ειδικά για την άρνηση της κυβέρνησης να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα, υπογράμμισε πως είναι αδιανόητο και εγκληματικό, προσθέτοντας πως αυτό το έγκλημα στο βωμό του κέρδους, ούτε ξεχνιέται, ούτε παραγράφεται.

Ως προς την πρόταση της ΝΔ, ανέφερε πως δεν τεκμηριώνεται με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία που είναι σε γνώση των κομμάτων και πρόσθεσε πως θα μπορούσε να γίνει μια εξεταστική που θα διερευνήσει όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως προσπάθησε να μπει στο παιχνιδι της ενημέρωσης με νέα τζάκια.

Αναφέρθηκε επίσης στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και σημείωσε ότι οι αποφάσεις για την στάση της Τουρκίας εκθέτουν τα κόμματα του ευρωατλαντικού τόξου.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...