Το Ευρωκοινοβούλιο υπερασπίζεται την «αναλογική» αστυνομική βία ενάντια στο Γαλλικό λαό

Την ώρα που οι λαοί της Ευρώπης γράφουν την δική τους ιστορία με μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις εκατομμυρίων εργαζομένων σε ολόκληρη τη Γαλλία, γενική απεργία στη Γερμανία και αλλού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των μονοπωλίων, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κυβερνήσεων, οι πρωτοφανείς λαϊκές διαδηλώσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τη βάρβαρη αστυνομική βία και καταστολή.

Η ωμή βία που εξαπολύει το αστικό κράτος εναντίον του λαού βρίσκει την αμέριστη συμπαράσταση και κάλυψη του Ευρωκοινοβουλίου, στο οποίο σήμερα τέθηκε πρόταση να συμπεριληφθεί συζήτηση στην Ολομέλεια, και μάλιστα από την ομάδα της λεγόμενης «Αριστεράς», για την «αναλογική χρήση βίας στη Γαλλία», βάζοντας «δοσομετρητή» στην άγρια καταστολή που αντιμετωπίζει ο Γαλλικός λαός.

Προφανώς η ομάδα στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ, που η κυβέρνησή του κατακρεούργησε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στην Ελλάδα, βρίσκει δικαιολογημένη τη βία των κρατικών δυνάμεων καταστολής σε βάρος των λαών, αρκεί να είναι «αναλογική», δηλαδή να στέλνει «με μέτρο» τους διαδηλωτές στα νοσοκομεία.

Στη προκλητική αυτή αντίληψη υπερθεμάτισαν βέβαια όλες οι υπόλοιπες πολιτικές ομάδες – Λαϊκό Κόμμα (η ευρωομάδα της ΝΔ), Σοσιαλδημοκράτες (η ευρωομάδα του ΠΑΣΟΚ), Φιλελεύθεροι, Πράσινοι και ακροδεξιοί, οι οποίες με το δικό τους μετρητή κρίνουν ότι η βία των δυνάμεων καταστολής στη Γαλλία είναι «ενδεδειγμένη», «αναλογική» και «απαραίτητη».

«Αυτό είναι το Ευρωκοινοβούλιο της ΕΕ. Αντίπαλος των λαών, των αγώνων και των δικαιωμάτων τους που τσακίζει με την αντιλαϊκή νομοθεσία τού. Στήριγμα των αντεργατικών αστικών κυβερνήσεων και της ωμής κρατικής βίας που εξαπολύουν απέναντι στον αγωνιζόμενο λαό. Γι’ αυτό πρέπει να συναντήσει την πλατιά λαϊκή καταδίκη, μαζί με τα αστικά κόμματά του που ορκίζονται στο κεφάλαιο, την ΕΕ που το υπηρετεί και τις σάπιες ”αξίες” της. Να ένας ακόμα λόγος για ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ στις εκλογές», σημειώνει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ που έκανε τη σχετική καταγγελία. 

Δείτε ακόμα...