Το φασισμό βαθιά κατάλαβε τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον…

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι το  δηλητήριο του φασισμού δίνει πάλι το παρών, κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη θρασύδειλη, δολοφονική επίθεση των φασιστικών ομάδων απέναντι στο οργανωμένο λαϊκό κίνημα, τους φοιτητές, σπουδαστές,  εκπαιδευτικούς και γονείς.

Καταδικάζουμε συνολικά, την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών, η οποία, όπως αποδεικνύουν τα πρόσφατα γεγονότα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, αλλά και την επίθεση εναντίον μελών της ΚΝΕ, έρχεται σαν συμπλήρωμα της κρατικής καταστολής.

Την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα υγείας βρίσκεται υπό διάλυση, ενώ με το νομοσχέδιο για την παιδεία στο στόχαστρο μπαίνουν τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, ταυτόχρονα με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που αφαιρεί βίαια, εισόδημα, εργατικά δικαιώματα, και μια προοπτική για το μέλλον.

Όσον αφορά την ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων», την αποσύνδεση καπιταλισμού – φασισμού και τις «ίσες αποστάσεις», που υιοθετούνται από την Κυβέρνηση, είναι που ενθαρρύνουν τη δράση των φασιστοειδών.

Ειδικότερα η θεωρία των «δύο άκρων», αξιοποιείται διαχρονικά από της Κυβερνήσεις, για το ξαναγράψιμο της ιστορίας και το χτύπημα του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Ο φασισμός δεν είναι εχθρός του καπιταλιστικού συστήματος, όπως παραπλανητικά τον παρουσιάζουν, είναι κομμάτι από τη σάρκα του.

Είναι βοηθητικό εργαλείο για να εφαρμόζουν την πολιτικής τους, με σκοπό να στοιχηθούν οι εργαζόμενοι πίσω από τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.

Ενώ δεν διστάζουν να του παραδίνουν την εξουσία, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν, όταν οι πολιτικές τους δυσκολίες το επιβάλουν.

Ο λαός έχει τη δύναμη να απομονώσει, να ξεριζώσει στην κυριολεξία το φασισμό – ναζισμό.

Στις μέρες μας είναι σημαντικό τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι απόστρατοι, που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες, να απομονώσουν κάθε φασιστικό στοιχείο που φωλιάζει ανάμεσα τους.

Καθώς το συμφέρον τους βρίσκεται στους κοινούς αγώνες με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενάντια στην πολιτική που εξοντώνει το λαό, χτυπάει τους ιδίους και τις οικογένειές τους.

Στην πάλη ενάντια στο φασισμό ας έχουμε κατά νου ότι: 

Μα πάλι θε ν’ απλώσει σα χολέρα

πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου

και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα

αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Τριαντάφυλλος Φωτιάδης
Αντιπλοίαρχος ΠΝ εα

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...