Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» παρουσιάζει το έργο «Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη

«Η Πόλη» της Λούλας Αναγνωστάκη συνεχίζει τις παραστάσεις έως τέλος Μάη στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι.

Πρόκειται για μια παράσταση που, τόσο ως προς το ίδιο το κείμενο (γραμμένο το 1965), όσο και ως προς τη σκηνοθεσία, αναδεικνύει το βάρος της ήττας του Εμφυλίου στους ανθρώπους που είχαν στο κοντινό τους περιβάλλον εκτελεσμένους, ισχυρές μνήμες από τα όνειρα για μια καλύτερη ζωή, όπως άνθισαν μέσα από τους αγώνες του λαού.

Ένα ζευγάρι της μετεμφυλιακής περιόδου προσπαθεί να διαχειριστεί αυτές τις μνήμες, ζώντας σε μια νέα πλέον πραγματικότητα, επιχειρώντας να επιβιώσει σε μια πόλη αφιλόξενη, όπου τίποτα δεν είναι οικείο. Μπλέκεται έτσι σε ένα δύσκολο παιχνίδι δημιουργίας πλαστών αναμνήσεων και ανθρώπινων σχέσεων, στην προσπάθειά του να εφεύρει ρίζες και κοινωνικές αναφορές, να ορθοποδήσει, να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της καθημερινότητας, στον κοινωνικό πόλεμο που συνεχίζει και μετά τον Εμφύλιο.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Ενκε Φεζολλάρι. Σκηνικά: Γιώργος Λυντζέρης. Κοστούμια: Μάγδα Καλορίτη. Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βασίλης Αφεντούλης, Βάνα Πεφάνη, Δημήτρης Μπούρας ή Ενκε Φεζολλάρι (σε διπλή διανομή).

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, μειωμένο 10 ευρώ, ΣΕΗ – θεατρολόγοι – ΟΑΕΔ 6 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων: Στο εκδοτήριο «Ticket services» (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα), στο www.ticketservices.gr και στο τηλέφωνο 210 3418550.

Δείτε ακόμα...