Στη σκιά της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από σειρά δυτικών χωρών, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η Μάλτα κ.α. που στηρίζουν επί χρόνια το βρώμικο πόλεμο του Ισραήλ και την γενοκτονία που διαπράττει σε βάρος των Παλαιστινίων, ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις δολοφονικές επιθέσεις του τόσο στην σχεδόν ισοπεδωμένη Γάζα, όσο και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το διπλωματικό παιχνίδι πιέσεων και εκβιασμών παίζεται στο φόντο της ανθρωπιστικής τραγωδίας που εκτυλίσσεται εδώ και 23 μήνες με την ενεργό σύμπραξη δυτικών χωρών με πρώτες τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, που αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος ενώ είναι πρώτες στην εξαγωγή πολεμοφοδίων και στρατιωτικών εξοπλισμών σε επίπεδα ρεκόρ προς το κράτος-δολοφόνο.
Σήμερα, μέρα της Εβραϊκής Πρωτοχρονιάς ο ισραηλινός στρατός κλιμάκωσε τις επιθέσεις του, ενισχύοντας τις δυνάμεις του.
Ισραηλινά άρματα μάχης εμφανίστηκαν σε δυτικές και κεντρικές συνοικίες της πόλης της Γάζας μετά από διαδοχικό μπαράζ βομβαρδισμών από στεριά και αέρα. Οι πιο σφοδρές επιχειρήσεις αναφέρθηκαν το πρωί στην συνοικία Ταλ αλ Χάουα, μεγάλο μέρος της οποίας είχε τυλιχθεί για ώρα σε πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού ενώ αμέτρητα καραβάνια οικογενειών με μωρά στην πλάτη και ξυπόλυτα παιδιά στα χέρια συνέχιζαν μέσα από τόνους ερειπίων το αβέβαιο ταξίδι προς τις νοτιότερες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
Στη Δυτική Όχθη μπουλντόζες του στρατού ισοπέδωσαν το μεσημέρι εκατοντάδες στρέμματα γης στα περίχωρα της Βηθλεέμ και πραγματοποίησαν 75 κατεδαφίσεις κτιρίων.
Στη Χεβρώνα ένοπλοι έποικοι κατέλαβαν ένα μικρό σπίτι στην συνοικία Τζαμπάρι της παλιάς πόλης της κατεχόμενης πόλης Χεβρώνα που ανήκει σε Παλαιστίνιο και ανύψωσαν εκεί την ισραηλινή σημαία με τις πλάτες του στρατού.
Τα ξημερώματα στην περιοχή Γιαμπάντ που βρίσκεται κοντά στην πόλη Τζενίν δυο νεαροί άνδρες τραυματίστηκαν και μία γυναίκα υπέστη μώλωπες κατά την έφοδο του στρατού στην πόλη τους.
Σε αυτό το φόντο ανακοινώθηκε πως ξανάνοιξε το πέρασμα Allenby μεταξύ Δυτικής Οχθης και Ιορδανίας που είχε κλείσει στις 18 Σεπτέμβρη μετά από επίθεση ενός Ιορδανού με αποτέλεσμα το θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτικών.
Σύμφωνα με τον απολογισμό των θυμάτων του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, οι νεκροί είναι πάνω από 65.344 και οι τραυματίες. Το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκε ο θάνατος τουλάχιστον 61 Παλαιστινίων και ο τραυματισμός άλλων 220.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της οργάνωσης του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες, UNRWA, από τις 7 Οκτώβρη 2023 (μέρα επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ) οι (πολλές φορές) εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι πλησιάζουν τα 2.000.000.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε χτες το απόγευμα ότι έκλεισαν το παιδιατρικό νοσοκομείο Rantisi και η οφθαλμολογική κλινική Saint John στην πόλη της Γάζας λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών σε παρακείμενες περιοχές.
Συνεχείς επιθέσεις σε Γάζα και Δυτική Όχθη
Ισραηλινά άρματα μάχης εμφανίστηκαν το περασμένο 24ωρο σε δυτικές και κεντρικές συνοικίες της πόλης της Γάζας μετά από διαδοχικό μπαράζ βομβαρδισμών από στεριά και αέρα. Οι πιο σφοδρές επιχειρήσεις αναφέρθηκαν το πρωί στην συνοικία Ταλ αλ Χάουα της πόλης της Γάζας, μεγάλο μέρος της οποίας είχε τυλιχθεί για ώρα σε πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού ενώ αμέτρητα καραβάνια οικογενειών με μωρά στην πλάτη και ξυπόλυτα παιδιά στα χέρια συνέχιζαν μέσα από τόνους ερειπίων το αβέβαιο ταξίδι προς τις νοτιότερες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας.
Στη Δυτική Όχθη μπουλντόζες του στρατού ισοπέδωσαν το μεσημέρι εκατοντάδες στρέμματα γης στα περίχωρα της Βηθλεέμ και πραγματοποίησαν 75 κατεδαφίσεις κτιρίων.
Στη Χεβρώνα ένοπλοι έποικοι κατέλαβαν ένα μικρό σπίτι στην συνοικία Τζαμπάρι της παλιάς πόλης της κατεχόμενης πόλης Χεβρώνα που ανήκει σε Παλαιστίνιο και ανύψωσαν εκεί την ισραηλινή σημαία με τις πλάτες του στρατού. Σε άλλο τομέα της κατεχόμενης πόλης εμφανίστηκε ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας Ι. Κατς ζητώντας την προσάρτηση της Δυτικής Οχθης.
Τα ξημερώματα στην περιοχή Γιαμπάντ που βρίσκεται κοντά στην πόλη Τζενίν δυο νεαροί άνδρες τραυματίστηκαν και μία γυναίκα υπέστη μώλωπες κατά την έφοδο του στρατού στην πόλη τους.



