Το καπιταλιστικό κέρδος, αδειάζει την επιστήμη και προκαλεί την κοινή λογική …

Απίστευτο και όμως αληθινό!

Κομισιόν και Κυβέρνηση αποφάσισαν, προκειμένου να ανακτήσουν τα «διαφυγόντα κέρδη» , των αεροπορικών εταιριών δηλαδή τη χασούρα τους από την πανδημία, να αδειάσουν τους επιστήμονες και να προκαλέσουν την κοινή λογική των πολιτών, στους οποίους τονίζουν με κάθε τρόπο, αυτό που τους βολεύει, την «ατομική» ευθύνη.

Μπορούν «Να έρχονται οι πτήσεις από το εξωτερικό γεμάτες, χωρίς κανένα κενό ανάμεσα στα καθίσματα, «καθώς αυτό θα καθιστούσε τις πτήσεις μη οικονομικές με αμφισβητήσιμα οφέλη για την υγεία»!

«… να μην τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών όσοι επιστρέφουν από διακοπές σε χώρες, που έχουν δείξει σαφή και επίμονα στοιχεία ότι η κατάσταση του COVID-19 είναι υπό έλεγχο», επειδή το περιοριστικό αυτό μέτρο δρα αποθαρρυντικά για τους τουρίστες» .

Το  «τηρούμε τις αποστάσεις» και άλλες προτροπές των επιστημόνων (και του κου Τσιόδρα, βεβαίως) δεν ισχύουν για τις αεροπορικές εταιρίες που θησαυρίζουν δραστηριοποιούμενες στην «βαριά βιομηχανία της εκμετάλλευσης», τον τουρισμό.

Από κοντά και έρευνες και οι μελέτες που με την λογική του «κόστους-οφέλους» αποφαίνονται ότι οι ζημιές στην οικονομία από μια βαθιά οικονομική κρίση , θα είναι μεγαλύτερες από μια νέα έξαρση του κορονοϊού!

Χωρίς τσίπα προτρέπουν τον λαό να  διαλέξει αν θα θρηνεί θύματα λόγω της μαζικής και απότομης φτώχειας που φέρνει η καπιταλιστική κρίση, ή λόγω των ελλείψεων στο σύστημα Υγείας.

Η σαπίλα του καπιταλισμού, ορατή πλέον και με γυμνό μάτι.

«Άλλαξε τον κόσμο, τό ‘χει ανάγκη» Πόσο επίκαιρο το σύνθημα της ΚΝΕ.

15/5/20
Π.ΜΠ.

Δείτε ακόμα...