Το ΚΚΕ για τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προσέρχεται για την πεκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το Αφγανιστάν, 18-08-21
Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προσέρχεται για την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για το Αφγανιστάν, 18-08-21 / Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιό του για την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

“Η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για το χάος που επικρατεί στην Καμπούλ, δεν μπορεί να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που υπηρέτησαν και υπηρετούν τους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ και που εδώ και 20 χρόνια συμμετείχαν ενεργά στην επέμβαση στο Αφγανιστάν, με στρατιωτικά μέσα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, οφείλουν επιτέλους να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό για το πόσα δισ. ευρώ έχει πληρώσει από την τσέπη του για αυτή την ιμπεριαλιστική επέμβαση, που όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ομολόγησε “δεν έγινε για τη δημοκρατία” στο Αφγανιστάν.

Όσο για την ανησυχία τους για το νέο προσφυγικό κύμα, είναι ήδη γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να διαθέσει 175 εκατομμύρια ευρώ για να μετατρέψει τα νησιά της χώρας μας σε “φυλακές” της ΕΕ για τον εγκλωβισμό κατατρεγμένων ανθρώπων που παλεύουν για τη ζωή τους”.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...