Το ΚΚΕ για τις δηλώσεις Αθανασίου: Ο όρος “εθνική ασφάλεια” λάστιχο για τη νομιμοποίηση παρακολουθήσεων

ΚΚΕ Περισσός
Πηγή: Eurokinissi

Σε σχόλιό του με αφορμή τις απαράδεκτες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής, Χ. Αθανασίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει τα εξής: 

«Ο βουλευτής της ΝΔ, Χ. Αθανασίου, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την “εθνική ασφάλεια”, επιβεβαιώνοντας τελικά ότι ο όρος “εθνική ασφάλεια” έχει γίνει ένα “λάστιχο”, που χωρούν οι πάντες και τα πάντα, για να νομιμοποιούνται και να διευκολύνονται απαράδεκτες πρακτικές παρακολουθήσεων και υποκλοπών».

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και για να τις δικαιολογήσει έφτασε στο σημείο να ταυτίσει τις θρησκευτικές πεποιθήσεις βουλευτών με την «εθνική ασφάλεια»!

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό της Μυτιλήνης “Αίολο” υποστήριξε: «Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους ορθόδοξους. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Η τοποθέτηση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

Την αποπομπή του Χ. Αθανασίου ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τις δηλώσεις Αθανασίου αποδοκίμασε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...