Το μεσημέρι οι απολογίες των πρώτων κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια

Πηγή: Eurokinissi

Από σήμερα Παρασκευή έως και την Κυριακή θα διαρκέσουν οι απολογίες των μελών της εγκληματικής συμμορία ναζιστών που επιτέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια δολοφονόντας τον 29χρονο Μιχάλη που το απόγευμα κηδεύεται στην Ελευσίνα.

Το μεσημέρι πρόκειται να απολογηθούν οι τρεις πρώτες ομάδες κατηγορουμένων που θα οδηγηθούν ενώπιον των τριών Ανακριτών που ορίστηκαν για την υπόθεση. Ενώπιον των δικαστικών λειτουργών αναμένεται να βρεθούν περίπου 30 από τους κατηγορούμενους ανά ομάδες των 10 έως 12 ατόμων σε καθένα Ανακριτή. Οι 105 κατηγορούμενοι καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για κακουργήματα που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών αλλά και για πλημμελήματα όπως αυτά της παράνομης κατοχής όπλων, της βιαιοπραγίας με βάση τον αθλητικό νόμο, της φθοράς κά.

Να σημειωθεί ότι στην ποινική δίωξη που ασκήθηκε περιλαμβάνεται και το αδίκημα της ανθρωποκτονίας σε βάρος του 29χρονου Μιχάλη το οποίο σε αυτή τη φάση δεν έχει απαγγελθεί κατηγορία σε κάποιον από τους κατηγορούμενους, καθώς ο δράστης του εγκλήματος δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για τα βίαια επεισόδια αφορά τα αδικήματα της: εγκληματικής οργάνωσης (κακούργημα), ανθρωποκτονίας από πρόθεση (κακούργημα), έκρηξης (κακούργημα), κατοχής εκρηκτικών υλών (κακούργημα) καθώς και τα πλημμελήματα: διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή*φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου), παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, κατοχή φωτοβολίδων.

Δείτε ακόμα...