Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης συμμετέχει στις κινητοποιήσεις εναντίον της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) θα βρεθεί στη Μαδρίτη για την αντιΝΑΤΟική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της πόλης την Κυριακή 26 Ιούνη, διαδηλώνοντας ενάντια στη μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στην ιστορία της ανθρωπότητας, το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού.

Το ΠΣΕ καλεί «τα αντιιμπεριαλιστικά κινήματα ειρήνης, τους φιλειρηνικούς αγωνιστές για έναν κόσμο χωρίς ιμπεριαλιστικούς πολέμους και εκμετάλλευση να δώσουν το “παρών” στο αγωνιστικό μπλοκ του ΠΣΕ στην πορεία με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ 29-30 Ιούνη και να οργανώσουν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, πορείες ενάντια στο ΝΑΤΟ και τα ιμπεριαλιστικά του σχέδια, παλεύοντας στις χώρες-μέλη για την αποδέσμευση από αυτό και συνολικά για τη διάλυσή του».

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΣΕ στη Μαδρίτη θα βρεθεί ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης, εκτελεστικός γραμματέας του.

Στην ανακοίνωση – κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΣΕ για τις αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στη Μαδρίτη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η μεγαλύτερη πολεμική μηχανή στην ιστορία, ο Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ), πραγματοποιεί τη Σύνοδο Κορυφής του στις 29-30 Ιουνίου στη Μαδρίτη της Ισπανίας. Μια ακόμη Σύνοδος Κορυφής όπου τα γεράκια του πολέμου 30 χωρών και οι κυβερνήσεις τους θα επικυρώσουν και θα αναπτύξουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια ως “παγκόσμιος χωροφύλακας”.

Η ιστορία του ΝΑΤΟ είναι γεμάτη εγκλήματα, πολέμους, επεμβάσεις και πραξικοπήματα. Το ΝΑΤΟ δεν ήταν ποτέ αμυντικός οργανισμός και ακόμη λιγότερο σήμερα. Ήταν και είναι το οπλισμένο χέρι του ιμπεριαλισμού των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του στο ΝΑΤΟ, τα μέλη και οι φίλοι μας αγωνίζονται στα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και για τη διάλυσή του ως οργανισμού.

Αυτός ο αγώνας γίνεται ακόμη πιο επίκαιρος και απαραίτητος όταν παρατηρούμε τα σχέδια για περαιτέρω διεύρυνση του ΝΑΤΟ με τη Σουηδία και τη Φινλανδία, πράξη που θα πυροδοτήσει παραπέρα τον πόλεμο στην Ουκρανία και την επιθετικότητα του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ αξιοποιεί τον πόλεμο για τα επεκτατικά του σχέδια, τον τροφοδοτεί περαιτέρω σε βάρος του ουκρανικού και ρωσικού λαού που ζούσαν μαζί για 70 χρόνια αδελφικά και ειρηνικά. Αυτός ο πόλεμος και σε σχέση με τα σχέδια του ΝΑΤΟ ενισχύει τους κινδύνους για έναν πιο γενικευμένο πόλεμο παγκόσμιων διαστάσεων. Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει και πρέπει να βρεθεί μια λύση με πολιτική διαπραγμάτευση με βάση τις ιδρυτικές αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Οι λαοί του κόσμου πρέπει να αντισταθούν στα σχέδια του ΝΑΤΟ!

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καλεί όλα τα μέλη και τις φιλικές οργανώσεις στον κόσμο να οργανώσουν και να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις γύρω από τις ημερομηνίες της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου, καταγγέλλοντας τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ενέργειες του ΝΑΤΟ.

Το ΠΣΕ θα λάβει μέρος στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση κατά του ΝΑΤΟ στις 26 Ιουνίου 2022 στη Μαδρίτη με τα πανό και τις σημαίες του και καλεί τις αντιιμπεριαλιστικές ειρηνόφιλες δυνάμεις να συσπειρωθούν πίσω από το μπλοκ του ΠΣΕ στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί:

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 στη Μαδρίτη στο Atocha στις 12 μ. (στο σταθμό του μετρό Estacion del Arte) και πορεία προς την Plaza de Espana».

Δείτε ακόμα...