Το Παρίσι ζητά εξηγήσεις για το ρόλο της Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ο πύργος του Άιφελ- Παρίσι-Γαλλία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, κάλεσε χτες τη Ρωσία να εξαλείψει τις «ασάφειες» γύρω από την κατάπαυση του πυρός που επιτεύχθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ιδίως αυτές που αφορούν τον ρόλο της Τουρκίας και την παρουσία ξένων μαχητών.

«Αύριο θα γίνει συνάντηση στην Μόσχα με τους (διπλωματικούς) εκπροσώπους που έχουν σχέση με το εν λόγω θέμα, ώστε να αποσαφηνισθούν όλα τα αμφίσημα ζητήματα που σχετίζονται με την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Λε Ντριάν.

«Πρέπει να εξαλείψουμε τις ασάφειες που υπάρχουν όσον αφορά στους πρόσφυγες, στην οριοθέτηση της κατάπαυσης του πυρός, στην παρουσία της Τουρκίας, στην επιστροφή μαχητών (σ.σ. αλλοδαπών), στην έναρξη διαπραγματεύσεων για το καθεστώς του Ναγκόρνο-Καραμπάχ», δήλωσε σήμερα στην Εθνοσυνέλευση διευκρινίζοντας ότι αυτά τα σημεία θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια συνάντησης των συμπροέδρων της ομάδας του Μινσκ που θα γίνει αύριο στην Μόσχα.

Η Γαλλία και με αυτή την τοποθέτησή της δηλώνει το ιμπεριαλιστικό παρόν της στην περιοχή, αλλά και ως ισχυρό κράτος-μέλος της ΕΕ που διεκδικεί και εντός της Ένωσης πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δείτε ακόμα...