Το Πάσχα στα στρατόπεδα…

stratiwtes-pasxa
Πηγή: Eurokinissi

Οι νέοι στρατευμένοι που αυτήν τη στιγμή υπηρετούν τη θητεία τους ζουν πραγματικά πρωτόγνωρες συνθήκες. Πάσχα μέσα στις Μονάδες σίγουρα έχουν κάνει όλες οι σειρές αλλά όχι όλοι οι στρατιώτες…

Όσοι έχουμε αφήσει πίσω μας αυτό το κεφάλαιο μπορούμε να καταλάβουμε. Αν αναλογιστούμε πως η ψυχολογική πίεση λόγω εγκλεισμού, «εμπλοκής», είναι πολλές φορές τεράστια. Φαντάσου τώρα και με τη διπλή «εμπλοκή», με την καραντίνα.

Μπορούμε όμως να θυμηθούμε και τις στιγμές που περάσαμε όλοι μαζί στο στρατό. Που πολλές φορές η απλή, ανόθευτη, ανθρώπινη αλληλεγγύη μεταξύ μας, μας έδεσε και σφυρηλάτησε ουσιαστικές σχέσεις μεταξύ όμοιων.

Αυτές οι σχέσεις ξεκινούσαν με μια απλή πράξη να σου προσφέρει κάποιος ένα τσιγάρο, να σε βοηθήσει κάποιος σε μια αγγαρεία, να σε ρωτήσει τι έχεις και πως είσαι..

Σχέσεις μεταξύ ανθρώπων που μπορεί να είναι τις περισσότερες φορές πολύ διαφορετικοί, άλλα έχουν κοινά προβλήματα, κοινές ανησυχίες, κοινούς προβληματισμούς. Ανθρώπων που τελικά βράζουν στο ίδιο καζάνι, μέσα και έξω από τα στρατόπεδα.

Όλοι οι στρατευμένοι λοιπόν νέοι της πατρίδας μας δεν είναι μόνοι τους σε αυτόν το Γολγοθά. Έχουν ο ένας τον άλλο. Και η καραντίνα μπορεί να συμβάλει ώστε να συζητήσουν, να ψάξουν, να προβληματιστούν παραπάνω για το τι συμβαίνει γύρω μας. Ποιος φταίει, και γιατί να είναι έτσι τα πράγματα;

Να προετοιμαστούμε από τώρα να δώσουμε τη μάχη. Με το βλέμμα στο μέλλον και στην καλύτερη ζωή που όλοι μαζί θέλουμε να ζήσουμε.

Μένουμε δυνατοί και μέσα στα στρατόπεδα!
Κάνουμε πράξη το «όλοι για έναν, κι ένας για όλους»!
Γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί!
Καλό Πάσχα!

Δείτε ακόμα...