Νέα ώθηση στα σχέδια και παζάρια για την αναδιανομή του πλούτου, τις ισορροπίες και τις συμμαχίες σε όλη τη Μέση Ανατολή δίνουν οι εξελίξεις στο Κουρδικό.
Μετά το μήνυμα του ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, με το οποίο ουσιαστικά κάλεσε το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) να καταθέσει τα όπλα και να αυτοδιαλυθεί, σήμερα το PKK ανακοίνωσε ότι κηρύσσει εκεχειρία με την Τουρκία, .
«Προκειμένου να ανοίξουμε τον δρόμο για να εφαρμοστεί η έκκληση του Άπο για ειρήνη και για μια δημοκρατική κοινωνία, κηρύσσουμε εκεχειρία από σήμερα», επεσήμανε η εκτελεστική επιτροπή του PKK σε ανακοίνωσή της που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ANF.
«Συμφωνούμε με το περιεχόμενο της έκκλησης και δηλώνουμε ότι θα το σεβαστούμε και θα το εφαρμόσουμε», διευκρίνισε το PKK στο μήνυμά του.
Το PKK πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η Άγκυρα θα αφήσει ελεύθερο τον Οτσαλάν, ο οποίος κρατείται από το 1999 σε κατάσταση σχεδόν πλήρους απομόνωσης, προκειμένου να ηγηθεί της διαδικασίας αφοπλισμού.
«Ο ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα πρέπει να μπορέσει να ζήσει και να εργαστεί με φυσική ελευθερία και να έχει σχέσεις χωρίς εμπόδια με όποιον επιθυμεί, περιλαμβανομένων των φίλων του», εκτίμησε το PKK.
«Η έκκληση (του Οτσαλάν) δεν είναι το τέλος αλλά μια καινούργια αρχή», κατέληγε η ανακοίνωση.