Το πολεμικό δόγμα του ΝΑΤΟ θα πληρώσουν και πάλι οι λαοί

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων με τον Γ. Στόλτενμπεργκ Γ.Γ. του ΝΑΤΟ παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην τοποθέτησή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης σημείωσε τα εξής:

«Οι αποφάσεις που πήρε το ΝΑΤΟ στη Σύνοδo της Μαδρίτης σηματοδοτούν: Επιθετικό-πολεμικό δόγμα συνέχεια και κλιμάκωση του προηγούμενου, με 10πλασιασμο των στρατευμάτων του στην Ευρώπη που μέχρι χθες περικύκλωναν ήδη τη Ρωσία και με νέα εκτίναξη των εξοπλισμών και πολλαπλασιασμού των στρατιωτικών βάσεων που θα πληρώσουν και πάλι οι λαοί. Τρανή απόδειξη ότι το ΝΑΤΟ μαζί με τις ΗΠΑ και την ΕΕ ούτε πριν, ούτε μετά την απαράδεκτη ρωσική εισβολή, αμύνθηκαν ποτέ. Πάντα επιθετικοί κι αντίπαλοι είναι με τα συμφέροντα των λαών όπως και αυτού της Ουκρανίας που θυσιάστηκε στον ανταγωνισμό του ευρωατλαντισμού με τη Ρωσία για σφαίρες επιρροής.

Η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι οι Νατοϊκές αποφάσεις συνιστούν “ασφάλεια” απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, η οποία αμφισβητεί την κυριαρχία και ζητά την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, μεθοδεύει γεωτρήσεις παραβιάζοντας κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Όμως το ΝΑΤΟ ουδέποτε τα καταδίκασε όλα αυτά με δεδομένο ότι δεν αναγνωρίζει σύνορα ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η Νατοϊκή προτροπή “βρείτε τα” προς τις ανταγωνιζόμενες αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας, συνιστά νομιμοποίηση των απαράδεκτων διεκδικήσεων της Τουρκίας, και μια ακόμα επιβεβαίωση ότι το ΝΑΤΟ αποτελεί πηγή μεγάλων κινδύνων μη παρέχοντας καμία προστασία συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...