Το Πολυτεχνείο Ζει: Στεφάνια κατέθεσαν αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ

Κατάθεση στεφάνου στο μνημείο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973 κατέθεσαν αντιπροσωπίες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ - 16/11/2021

Στεφάνια στο πολυτεχνείο κατέθεσαν σήμερα αντιπροσωπείες της ΚΕ του ΚΚΕ και του ΚΣ της ΚΝΕ.

Το στεφάνι του ΚΚΕ κατέθεσε ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και της ΚΝΕ ο Ιάσονας Φανός, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της Οργάνωσης.

Η αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τους συγκεντρωμένους με τα συνθήματα «Ένας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορεία» και «Αγώνας, γνώση, τόλμη και αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική».

Στην δήλωσή του ο Θ. Γκιώνης, ανέφερε: «Τιμάμε τους νεκρούς του Πολυτεχνείου. Τιμάμε όλους τους κομμουνιστές και άλλους ριζοσπάστες αγωνιστές, που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, που υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια στα μπουντρούμια του ΕΑΤ ΕΣΑ. Ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου μπορεί να αποτελέσει έναν ακόμα κρίκο στην πάλη του λαού και της νεολαίας για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για να κλείσουν οι βάσεις, για να μπει τέρμα στις συμφωνίες και τις συμμαχίες της αστικής τάξης. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ο λαός μόνο μπορεί να σώσει το λαό βαδίζοντας στο δρόμο της ανατροπής, μέχρι την τελική νίκη, το σοσιαλισμό».

Από την πλευρά του ο Ιάσονας Φανός, σημείωσε: «48 χρόνια από τον φοιτητικό και εργατικό λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, η ΚΝΕ παραμένει η μοναδική εγγύηση για τη νεολαία της πατρίδας μας ότι τα διδάγματά του, το σύγχρονο αντιιμπεριαλιστικό του μήνυμα θα διαδίδονται, θα γίνονται κτήμα της. Ενάντια στους εθνικιστές φασίστες υμνητές της διεφθαρμένης και φρικιαστικής χούντας, αλλά και ενάντια σε όσους απογυμνώνουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου από το αληθινό του νόημα, ενάντια σε όσους έχουν πρόβλημα με τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα που αναγράφονταν και τότε και σήμερα στις πύλες του ιστορικού κτιρίου, έξω οι ΗΠΑ, έξω το ΝΑΤΟ, με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τα ανεκπλήρωτα οράματα του Πολυτεχνείου στη νέα γενιά είναι εδώ, γιατί είναι εδώ η ΚΝΕ, που καταθέτει όλες της τις δυνάμεις προς τη νέα γενιά, από γενιά χωρίς δικαιώματα να γίνει η γενιά της πάλης για την ανατροπή».

Δείτε ακόμα...