Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έξω από στρατόπεδα

Πανελλαδική παρέμβαση για τα δικαιώματα των νέων στρατευμένων πραγματοποιούν τη βδομάδα αυτή, 14 – 18 Απρίλη, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, με εξορμήσεις ενημέρωσης των στρατευμένων και του λαού, όπως και συγκεντρώσεις έξω από στρατόπεδα, ανάμεσα στα άλλα στις 16/4 στην Αθήνα στο Πεντάγωνο και στη Θεσσαλονίκη στο Γ’ Σώμα Στρατού.

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμά τους, το Κόμμα και η ΚΝΕ λένε «όχι στην αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς», απαιτούν «να παρθούν τώρα ουσιαστικά μέτρα πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων από την πανδημία», «να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους στρατευμένους».

«Τα προβλήματα δεν σταματάνε στις πύλες των στρατοπέδων (…) ούτε η διεκδίκηση των δικαιωμάτων», τονίζεται στην ανακοίνωση, και στο πλαίσιο αυτό το ΚΚΕ και η ΚΝΕ απαιτούν:

— Οχι στην αύξηση της θητείας. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει εδώ και τώρα την έκτακτη οικονομική στήριξη των στρατευμένων, ώστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες να μην επιβαρύνονται οι οικογένειές τους με το μεγάλο κόστος της θητείας τους.

— Αντί να δίνουν 4 δισ. ευρώ κάθε χρόνο για τις στρατιωτικές δαπάνες που απαιτούν η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ, που αιματοκυλούν τους λαούς, να εξασφαλίσουν τώρα μέτρα για την αποσυμφόρηση θαλάμων και κοινόχρηστων χώρων, συνεχή απολύμανση, επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ.

— Να επιταχθούν άμεσα από την κυβέρνηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες οι ιδιωτικές μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με το προσωπικό τους, έτσι ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας με περισσότερες κλίνες, ΜΕΘ, γιατρούς και νοσηλευτές. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

— Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ασφαλή εμβόλια για να προχωρήσουν γρήγορα ο εμβολιασμός των στρατιωτών και η υπεύθυνη ενημέρωσή τους από υγειονομικούς.

— Να δοθούν όλες οι άδειες, και άδειες ορκωμοσίας, και να πραγματοποιούνται όλες οι έξοδοι των στρατιωτών, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Να πραγματοποιούνται δωρεάν επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ πριν από την άδεια και πριν την επιστροφή από αυτή.

Καλούν ακόμα τους στρατευμένους να πουν «όχι στην καταστολή και τον αυταρχισμό!», στα σχέδια για αξιοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων απέναντι στο λαό, να δυναμώσουν την πάλη για αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Να κλείσουν τώρα η Σούδα και όλες οι ξένες βάσεις.

Οι πρώτες εξορμήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες, ενώ πραγματοποιήθηκε και παρέμβαση του ΚΚΕ στο αεροδρόμιο Ανδραβίδας, όπου ξεκίνησε η ΝΑΤΟική άσκηση «Ηνίοχος».

Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων είναι:

Αττική

Θα γίνει συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Παρασκευή 16/4 με πανό, ντουντούκα, μοίρασμα υλικού. Ακόμη οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική, ενημερώνοντας πλατιά τους νέους στρατευμένους που υπηρετούν σε μονάδες της Αττικής, θα πραγματοποιήσουν εξορμήσεις στα παρακάτω στρατόπεδα:

– Στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, την Πέμπτη 15/4 στις 14.00.

– Στο Μεγάλο Πεύκο, την Παρασκευή 16/4 στις 15.00.

– Στην ΚΟΠΗ (Δραπετσώνα) την Πέμπτη 15/4 στις 6.45 το πρωί.

– Στη Ν/Β Κανελλόπουλος την Παρασκευή 16/4 στις 14.30.

– Στην ΑΣΔΕΝ την Πέμπτη 15/4 στις 6.35 το πρωί.

Κεντρική Μακεδονία

Προγραμματίζονται να γίνουν συγκεντρώσεις:

– Στη Θεσσαλονίκη Γ΄ Σώμα Στρατού την Παρασκευή 16/4.

– Στο Λιτόχωρο 21η Τεθωρακισμένη ταξιαρχία Σάββατο 17/4.

– Στο Πολύκαστρο – Κιλκίς 71 Αερομεταφερόμενη ταξιαρχία.

Επίσης την Κυριακή 18/4 θα γίνει μαζική εξόρμηση με ντουντούκα, πανό, διανομή ανακοινώσεων στο Λευκό Πύργο – νέα παραλία με την ανακοίνωση ενάντια στη Νατοϊκή άσκηση και το 4σέλιδο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για τα στρατόπεδα.

Δυτική Ελλάδα

– Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού (ΚΕΤΧ) στην Πάτρα, προγραμματίζεται συγκέντρωση την Πέμπτη 15/4 14:00.

– Στην Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, στην Πάτρα την Παρασκευή 16/4 στις 12:30, και στο στρατιωτικό Αεροδρόμιο – βάση Αράξου, επίσης την Παρασκευή 16/4 στις 14:00.

Πελοπόννησος

– Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (ΠΒΕ) στην Τρίπολη την Πέμπτη 15/4 στις 17:00.

Θεσσαλία

– Στο Βόλο θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις στο στρατόπεδο Γεωργούλα την Πέμπτη 15/4 στις 16:30 και στο 303 Εργοστάσιο Βάσης την Πέμπτη 15/4 στις 14:30.

– Στα Τρίκαλα συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών την Παρασκευή 16/4.

– Ακόμη στη Λάρισα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις την 110 Πτέρυγα Μάχης την Παρασκευή 16/4 στις 14:30 και στην 1η Στρατιά το Σάββατο 17/4 στις 11:30.

Ανατολική Μακεδονία – Θράκη

– Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αλεξανδρούπολη στο στρατόπεδο Κανδηλάπτη την Παρασκευή 16/4 στις 14:30 και το απόγευμα 16/4 θα γίνει εξόρμηση στην παραλία – Φάρο που συχνάζουν φαντάροι.

– Στην Ξάνθη στο Πετροχώρι στο στρατόπεδο Τριανταφυλλίδη, θα γίνει συγκέντρωση το Σάββατο 17/4 στις 12:00.

– Εξορμήσεις θα πραγματοποιηθούν σε στρατόπεδα της Κομοτηνής και στην κεντρική πλατεία το Σαββατοκύριακο 17-18/4.

– Στην Ορεστιάδα θα πραγματοποιηθεί εξόρμηση με ντουντούκα στην κεντρική πλατεία το Σάββατο 17/4.

Ανατ. Στερεά – Εύβοια

– Προγραμματίζονται συγκεντρώσεις σε Θήβα και Λαμία.

Ήπειρος

– Στα Γιάννενα συγκέντρωση θα γίνει στο στρατόπεδο Περάματος την Τετάρτη 14/4 στις 14:00. Προγραμματίζεται συγκέντρωση στην Άρτα – ΚΕΥΓ και στο στρατόπεδο στους Φιλιάτες.

Δυτική Μακεδονία

– Στην Κοζάνη, συγκέντρωση στο στρατόπεδο Μακεδονομάχων, την Πέμπτη 15/5 στις 14:30.

– Στα Γρεβενά στο 586 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού το Σάββατο 17/4 στις 11:00.

Κρήτη

Προγραμματίζονται οι παρακάτω συγκεντρώσεις:

– Την Πέμπτη 15/4 στις 14.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από την 5η Μεραρχία Πεζικού στα Χανιά.

– Την Παρασκευή 16/4 στις 13.30 συγκέντρωση έξω από το Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα και στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ) στο Ηράκλειο στις 14.00.

– Το Σάββατο 17/4 στις 11.30 έξω από το στρατόπεδο 547ο Τάγμα Πεζικού – Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Ρέθυμνο.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...