Το σημερινό πρωτοσέλιδο του “Ριζοσπάστη” για τον Μίκη

Το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη για τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Μίκης της αντίστασης και των αγώνων. Ο Μίκης της δημιουργίας και της μεγάλης Τέχνης. Ο Μίκης που μας έμαθε να τραγουδάμε λόγια μεγάλων ποιητών. Ο Μίκης που ευτύχησε να δει τα έργα του να ριζώνουν στην καρδιά και το μυαλό ενός ολόκληρου λαού, γιατί σε αυτά τα έργα είναι χαραγμένα οι αγωνίες, οι πόθοι, τα οράματά του, δεν βρίσκεται πια στη ζωή. «Εφυγε», χτες, Πέμπτη 2 Σεπτέμβρη, λίγο μετά τη συμπλήρωση των 96 του χρόνων.

Τα λόγια είναι περιττά μπροστά στην τεράστια συμβολή του Μίκη Θεοδωράκη στον λαϊκό μας πολιτισμό, αλλά και στους μεγάλους αγώνες. Η Τέχνη του είναι μεγάλη γιατί είναι δεμένη με τους πόθους, τις αγωνίες και την πάλη των ταπεινών αυτής της Γης. Γι’ αυτό και η μεγαλύτερη τιμή για τον ίδιο ήταν ότι οι λαοί μπορούν και αναγνωρίζουν στο έργο του το πρόσωπό τους.

Το σημερινό πρωτοσέλιδο του “Ριζοσπάστη” αφιερωμένο στον μεγάλο Μίκη, έχει ήδη χαραχτεί στις καρδιές μας και θα μας συνοδεύει στο πέρασμα των χρόνων για να μας θυμίζει τη σπουδαιότητα αυτού του ανθρώπου και του έργου του.

Ώσπου να “σημάνουν οι καμπάνες” της κοινωνικής απελευθέρωσης, να “κοκκινίσουν τα όνειρα”…

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...