Το σύνθημα «Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών» είναι επίκαιρο

Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ - Ιούνιος 2022
Φώτο Αρχείου / Δεμένο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το θηριώδες αμερικανικό μεταγωγικό «ARC ENDURANCE», το οποίο μετέφερε στρατιωτικό υλικό του στρατού των ΗΠΑ – Ιούνιος 2022

«Το σύνθημα “Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών” είναι επίκαιρο όσο ποτέ», τονίζει η Τομεακή Επιτροπή Έβρου του ΚΚΕ, σε σχόλιό της για την ανακοίνωση των επενδυτικών σχημάτων στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ).

Σημειώνει ότι «η ανακοίνωση των επενδυτικών σχημάτων που κατέθεσαν προσφορές στο ΤΑΙΠΕΔ για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) συνοδεύτηκε από την παρουσία στην Αλεξανδρούπολη του Αμερικανού πρέσβη, κυβερνητικών και στρατιωτικών παραγόντων, αλλά και πολυπληθούς αντιπροσωπείας του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας “BENS”, εξασφαλίζοντας ότι αυτό το “πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο” θα συνεχίσει να παίζει τον αναβαθμισμένο ρόλο του στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια».

Συνεχίζοντας η ΤΕ Έβρου του ΚΚΕ αναφέρει ότι «κόντρα στο κλίμα ευφορίας, υποτιθέμενης ασφάλειας και ανάπτυξης που θέλουν να καλλιεργήσουν στον λαό της περιοχής όλα τα κόμματα του ΝΑΤΟικού τόξου (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ.), η πραγματικότητα μόνο ανησυχία δημιουργεί.

Και αυτό γιατί την ίδια ώρα:

– Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλιμακώνεται με το διάγγελμα Πούτιν που προβλέπει προσάρτηση του 20% των εδαφών της Ουκρανίας, μερική επιστράτευση και απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων ως απάντηση στη μεταφορά και χρήση δυτικών όπλων από την κυβέρνηση Ζελένσκι.

– Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του πρέπει να ετοιμάζονται για πραγματικό πόλεμο.

– Ο Ερντογάν παραληρούσε στη ΓΣ του ΟΗΕ βάζοντας όλη την γκάμα των διεκδικήσεων της τουρκικής άρχουσας τάξης σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου», επισημαίνει.

«Οι μύθοι της ασφάλειας και της ανάπτυξης καταρρέουν με πάταγο. Το σύνθημα “Αλεξανδρούπολη λιμάνι των λαών, ούτε ορμητήριο, ούτε στόχος των ιμπεριαλιστών” είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Καλούμε τον λαό της περιοχής να δυναμώσει την πάλη του σε συμπόρευση με το ΚΚΕ γιατί οι εξελίξεις γίνονται ολοένα και πιο επικίνδυνες», καταλήγει το σχόλιο.

Δείτε ακόμα...