«Το Υπ. Παιδείας θέλει να απαγορεύσει πρακτικά το δικαίωμα των εκπαιδευτικών στην απεργία»

Καργόπουλος

Το υπουργείο Παιδείας θέλει πρακτικά να απαγορεύσει το δικαίωμα στην απεργία, εκτίμησε ο Ανδρέας Καργόπουλος, αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ, σχολιάζοντας χθες Πέμπτη στον «Real FM», τη νέα προσφυγή του υπουργείου σε βάρος της στάσης εργασίας που είχαν κηρύξει οι εκπαιδευτικοί την Τετάρτη ενάντια στις εξετάσεις «της ελληνικής PISA».

Ο Α. Καργόπουλος τόνισε ότι ήταν η έβδομη φορά που βγαίνει παράνομη η απεργία των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι πλέον στην Ελλάδα, μετά και τον νόμο Χατζηδάκη, όλες οι απεργίες κηρύσσονται παράνομες.

Τόνισε ότι οι αγωγές του υπουργείου γίνονται με «κόπι-πέιστ», όπου το κείμενο απλώς αντιγράφεται και στη συνέχεια κινητοποιείται άμεσα η Δικαιοσύνη η οποία κηρύσσει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, όπως τόνισε, παρά το κλίμα τρομοκράτησης, σε αρκετά σχολεία δεν έγιναν εξετάσεις, καθώς τις ακύρωσαν οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι γονείς, που αρνήθηκαν να στείλουν τα παιδιά τους στις αντιεκπαιδευτικές εξετάσεις.

Σχολιάζοντας το θέμα της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, ο Α. Καργόπουλος επανέλαβε την κάθετη αντίθεση του κλάδου σε κάτι τέτοιο, σημειώνοντας πως την ώρα που υποχρηματοδοτούνται τα δημόσια πανεπιστήμια και μειώνεται το επίπεδο των σπουδών, η κυβέρνηση ανοίγει την κουβέντα για να περάσει και επίσημα την εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Δείτε ακόμα...