Τον Μάιο η επανέναρξη στο ποδόσφαιρο σε Ουγγαρία, Κροατία και Σερβία – Σέντρα με κόσμο στην Τουρκία!

Μπάλα Ποδοσφαίρου

Ημέρα ανακοινώσεων… επανέναρξης ήταν η Τετάρτη (6/5) για μία σειρά από ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες ποδοσφαίρου.

Κι αυτό διότι πέρα από τη Γερμανία (η οποία φαίνεται πως ξεκινάει εκ νέου στις 15 ή στις 22 Μαΐου), το δικό τους… restart ανακοίνωσαν οι Ουγγαρία, Κροατία, Σερβία αλλά και η Τουρκία.

Η περίπτωση της γειτονικής χώρας, η πρώτη κατηγορία της οποίας θα επανεκκινήσει στις 12 Ιουνίου, προξενεί εντύπωση δεδομένων και των πολλών κρουσμάτων και θυμάτων που έχει εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο  πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Νιχάτ Οζντεμίρ, στόχος αποτελεί η επιστροφή στη δράση να συνδυαστεί και με παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες!

«Έχουμε αποφασίσει να ξεκινήσουμε όλα τα παιχνίδια της Super League, TFF 1st League, 2nd League, 3rd League και Regional Amateur Leagues στις 12-13-14 Ιουνίου. Το Υπουργείο Υγείας και η Επιστημονική Επιτροπή θα ορίσει τα μέτρα με τα οποία θα διεξαχθούν τα ματς. Στόχος μας να ολοκληρώσουμε τη σεζόν με την παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα. Ας ελπίσουμε ότι θα τελειώσουμε τα πρωταθλήματα μας με τον καλύτερο τρόπο, στα τέλη Ιουνίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Οζντεμίρ,  ο οποίος επισήμανε ότι ελπίζει να διεξαχθεί κανονικά στην Τουρκία -όπως είναι προγραμματισμένος- ο τελικός του φετινού Champions League. 

Πάντως, από τις προαναφερθείσες χώρες την αρχή θα κάνει η Ουγγαρία στις 23 Μαΐου. Αρχικά, θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες των ημιτελικών του Κυπέλλου, με τις ρεβάνς να λαμβάνουν χώρα τέσσερις μέρες αργότερα και ο τελικός στις 2 Ιουνίου. Ενδιάμεσα, στις 30 του Μάη, θα ξεκινήσει και το πρωτάθλημα, το οποίο είχε διακοπεί στην 26η αγωνιστική.

Σε ό, τι αφορά την Κροατία στις 30 Μαΐου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί του Κυπέλλου και μια εβδομάδα αργότερα θα επανεκκινήσει η πρώτη κατηγορία. Η σεζόν στις υπόλοιπες κατηγορίες διακόπτεται οριστικά.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η σέντρα και στη Σερβία. Στην εν λόγω Λίγκα θα διεξαχθούν  κανονικά οι τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Όμως, δεν θα γίνει το ίδιο και με τα play offs και τα play outs, αφού το φορμάτ θα αλλάξει για φέτος, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες εξάπλωσης του ιού.

Τόσο στην Ουγγαρία, όσο και στις Κροατία και Σερβία -εν αντιθέσει με την Τουρκία- τα παιχνίδια θα λάβουν χώρα κεκλεισμένων των θυρών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...