Τουλάχιστον 210 νεκροί σε 24 ώρες από την δολοφονική δράση του ισραηλινού στρατού

Συνεχίζονται για 109η ημέρα, οι δολοφονικές επιδρομές του ισραηλινού στρατού στην Λωρίδα της Γάζας. Επίκεντρο των ισραηλινών επιχειρήσεων είναι πλέον η νότια πόλη Χαν Γιουνίς και τα νοσοκομεία της, όπου προσπαθούν να βρουν καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για πυρά επιθετικών ελικοπτέρων γύρω από τη Χαν Γιούνις, ενώ ο ισραηλινός στρατός διατείνεται πως δυνάμεις του έχουν «περικυκλώσει» την πόλη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, τουλάχιστον 210 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά τις τελευταίες 24 ώρες, η συντριπτική τους πλειοψηφία στην Χάν Γιουνίς. Άλλοι σχεδόν 400 τραυματίστηκαν.

Σχεδόν 90.000 κάτοικοι και 425.000 εκτοπισμένοι άνθρωποι διατάχθηκαν από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να εγκαταλείψουν αρκετά οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη, συμπεριλαμβανομένου αυτού που βρίσκεται το νοσοκομείο Νάσερ, πλέον το μεγαλύτερο νοσοκομείο που λειτουργεί σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του «Al Jazeera», Χάνι Μαχμούντ που μεταδίδει από τη Ράφα, επικαλούμενος ανθρώπους που διέφυγαν απο την πόλη, ισραηλινά τανκς και drones σκότωσαν αμάχους στο νοσοκομείο Νάσερ. Στην ανταπόκρισή του ο δημοσιογράφος αναφέρει ότι άνθρωποι που διέφευγαν από την περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ στη Χαν Γιουνίς δέχθηκαν πυρά από ισραηλινά άρματα μάχης καθώς και από επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Συνεργεία της πολιτικής προστασίας προσπαθούν να συλλέξουν τα πτώματα και να αναγνωρίσουν τους νεκρούς. Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.

Ήδη κάποια βίντεο έχουν αναρτηθεί που δείχνουν ισραηλινά άρματα να πολυβολούν κτίρια του συγκροτήματος του νοσοκομείου Νάσερ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν και ένα σχολείο στην περιοχή του νοσοκομείου Νάσερ, όπου χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο εκατοντάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων. Δεν έχει υπάρξει η δυνατότητα επίσημης καταγραφής θυμάτων, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις εμποδίζουν ασθενοφόρα και τραυματιοφορείς να πλησιάσουν στο σχολείο.

Με πληροφορίες από: «Al Jazeera»

Δείτε ακόμα...