Τουλάχιστον 97 Παλαιστίνιοι νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες για εκεχειρία

Η ισραηλινή πολεμική μηχανή, με τη συνεχή στήριξη των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων, εντείνει τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας, όχι μόνο με τη δύναμη των όπλων αλλά και με το κλείσιμο της στρόφιγγας για την είσοδο τροφίμων.

Ο λιμός έχει εξολοθρεύσει τουλάχιστον 16 παιδιά, ειδικά στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου η κατάσταση είναι εφιαλτική.

Ανελέητοι βομβαρδισμοί από το κράτος-δολοφόνο

Η 151η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης βρήκε και πάλι τους Παλαιστινίους που είναι εγκλωβισμένοι στο νότο της Γάζας, να ψάχνουν με τα χέρια τους τα χαλάσματα σπιτιών για να βρουν τυχόν επιζώντες από τους νυχτερινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα και τη Χαν Γιουνίς.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σκοτωθεί 97 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί 123, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Τουλάχιστον 30.631 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 72.043 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτώβρη.

Έληξαν οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός χωρίς πρόοδο

Οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ της Χαμάς και των μεσολαβητών διακόπηκαν σήμερα στο Κάιρο χωρίς να επιτευχθεί κάποια σημαντική πρόοδος.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς Μπασέμ Ναΐμ δήλωσε στο «Reuters» ότι η παλαιστινιακή οργάνωση παρουσίασε την πρότασή της για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στους διαμεσολαβητές κατά τη διάρκεια δύο ημερών συνομιλιών και περίμενε απάντηση από τους Ισραηλινούς, οι οποίοι έμειναν μακριά από αυτόν τον γύρο.

«Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία και το μπαλάκι είναι τώρα στο γήπεδο των Αμερικανών», ανέφερε ο Ναΐμ.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters», «Al Jazeera»)

Δείτε ακόμα...