Τουλάχιστον δύο νεκροί σε Μπαγκλαντές και Ινδία, από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Ρέμαλ

(Φωτό αρχείου)

Ισχυροί άνεμοι και τεράστια κύματα εξακολουθούν να πλήττουν σήμερα τις ακτές της Ινδίας και του Μπανγκλαντές, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του ισχυρού κυκλώνα Ρέμαλ, η ισχύς του οποίου μειώθηκε όταν έφτασε στην ξηρά.

Ο Καμρούλ Χάσαν, γραμματέας της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του Μπανγκλαντές, δήλωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του κυκλώνα.

Παράλληλα τουλάχιστον 800.000 άνθρωποι στο Μπανγκλαντές απομακρύνθηκαν από τις παράκτιες περιοχές, όπως και περισσότεροι από 150.000 άλλοι στην Ινδία, εγκαταλείποντας τη δασώδη περιοχή Σούνταρμπανς όπου εκβάλλουν στον κόλπο της Βεγγάλης οι ποταμοί Γάγγης, Βραχμαπούτρα και Μέγκνα.

Οι ισχυρότεροι άνεμοι μετρήθηκαν στα 111 χιλιόμετρα την ώρα, σύμφωνα με τον Μουχάμαντ Αμπντούλ Κάλαμ Μαλίκ αξιωματούχο της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μπανγκλαντές.

Αυτός ο «ισχυρός κυκλώνας θα συνεχίσει να πλήττει τις ακτές του Μπανγκλαντές ως τις 10:00 (τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας), πρόσθεσε.

Στην Ανατολική Βεγγάλη της Ινδίας «ο κυκλώνας παρέσυρε τις στέγες εκατοντάδων σπιτιών» και «ξερίζωσε χιλιάδες δέντρα του μαγκρόβιου δάσους όπως και πυλώνες ηλεκτροδότησης», εξήγησε ο επικεφαλής του κρατιδίου Μπάνκιμ Τσάντρα Χάζρα.

Λόγω της καταιγίδας και της ανόδου της στάθμης των υδάτων «έσπασαν πολλά φράγματα», πρόσθεσε ο ίδιος. «Κάποια νησιωτικά χωριά πλημμύρισαν», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Μουχάμαντ Αμπντούλ Κάλαμ Μαλίκ, το μαγκρόβιο δάσος στην περιοχή Σούνταρμπανς απορρόφησε το μεγαλύτερο μέρος της ισχύς του κυκλώνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...