Τουλάχιστον τρεις νεκροί από κατάρρευση πολυκατοικίας στην Μπανταλόνα

Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν σήμερα κάτω από τα συντρίμμια μιας πολυκατοικίας το εσωτερικό της οποίας κατέρρευσε χθες, Τρίτη, στην Μπανταλόνα της Ισπανίας.

«Εντοπίσαμε τρία άψυχα σώματα μέσα στην πολυκατοικία που κατέρευσε στην Μπανταλόνα. Η αναγνώρισή τους δεν έχει γίνει ακόμα», ανέφερε η Πυροσβεστική υπηρεσία.

Το εσωτερικό αυτής της πενταώροφης πολυκατοικίας κατέρρευσε χθες, Τρίτη, λίγο μετά τις 10.30 π.μ. (11.30 π.μ. ώρα Ελλάδας) στην πόλη των περισσότερων από 200.000 κατοίκων που βρίσκεται βόρεια της Βαρκελώνης.

Σε φωτογραφίες, που δημοσιοποιήθηκαν στο Ίντερνετ από τους πυροσβέστες, εικονίζεται μια τρύπα να χάσκει από τον τελευταίο όροφο μέχρι το ισόγειο του κτιρίου, η πρόσοψη του οποίου είναι αντιθέτως άθικτη.

α αίτια της κατάρρευσης παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Η τύχη των τριών ανθρώπων αγνοείτο από χθες το βράδυ. Δεκαεννέα ομάδες πυροσβεστών εργάσθηκαν στη διάρκεια της νύκτας, μαζί με ειδικούς σκύλους, για να βρουν τους ανθρώπους αυτούς, καθαρίζοντας με τα χέρια τους 60 κυβικά μέτρα συντριμμιών.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η πολυκατοικία, η οποία περιλάμβανε 20 διαμερίσματα, είχε κατασκευαστεί το 1959 και είχε αποτελέσει πρόσφατα αντικείμενο ελέγχου ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...