Τουρκία: Επιθέσεις της Αστυνομίας σε εργαζόμενους που τιμούσαν την Εργατική Πρωτομαγιά – Εκατοντάδες συλλήψεις

Πηγή: SOL Haber

Επιθέσεις σε εργαζόμενους και φοιτητές που κατευθύνονταν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά έκαναν οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και αστυνομικοί με πολιτική περιβολή, με πρόσχημα την τήρηση των απαγορευτικών μέτρων για την πανδημία.

Η αστυνομία συνέλαβε 212 διαδηλωτές, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Anadolu» μετέδωσε ότι 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν επίσης, στη Σμύρνη.

Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν προσπάθειες της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και στην ’Αγκυρα, προκειμένου να εμποδίσουν τους δημοσιογράφους να μεταδώσουν στιγμιότυπα από τις διαδηλώσεις, αλλά και τις συλλήψεις της Πρωτομαγιάς, με τους αστυνομικούς να επικαλούνται την εφαρμογή μιας νέας αστυνομικής εγκυκλίου. Χθες, τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει εντολές να αποτρέψουν την κινηματογράφηση ή τη βιντεοσκόπηση των αστυνομικών δυνάμεων. Η τουρκική αστυνομία δε σχολίασε τις αναφορές αυτές.

Η ένωση Τύπου DISK ανέφερε σε μία ανάρτησή της στο Twitter, ότι δημοσιογράφοι που βιντεοσκοπούσαν τις κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά «εμποδίστηκαν από την αστυνομία» προσθέτοντας ότι «μία αστυνομική εγκύκλιος δε μπορεί να εμποδίσει» τη δημοσιογραφική κάλυψη των γεγονότων.

Δείτε ακόμα...