Τουρκία: Με επιστολή στον ΟΗΕ επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κλιμακώνεται διαρκώς η τουρκική επιθετικότητα με «αιχμή» τις απαιτήσεις για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, καθώς «αέρα στα πανιά» της Άγκυρας δίνει η απροκάλυπτη στάση ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, που ξεκαθαρίζουν ότι σημασία έχει η διαφύλαξη της συνοχής απέναντι στη Ρωσία.

Η Τουρκία έστειλε νέα επιστολή στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών με την οποία αμφισβητεί την κυριαρχία της Ελλάδας σε νησιά του Αιγαίου, ενώ αναφέρεται και πάλι στην αποστρατιωτικοποίησή τους.

Στη συγκεκριμένη επιστολή η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα νησιά παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και σημειώνει ότι οι διεθνείς συνθήκες, ακόμη και αυτή των Παρισίων στην οποία δεν είναι συμβαλλόμενο μέλος η Τουρκία, της δίνει το δικαίωμα να αμφισβητήσει τους τίτλους της Ελλάδας επί των νησιών και των θαλάσσιων ζωνών.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 17 Σεπτεμβρίου είναι πέντε σελίδες και αφορά σε απάντηση στην ελληνική επιστολή για το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών.

Η Τουρκία με τη νέα επιστολή που απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα, καθώς και κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου, προκειμένου να προβάλει τις ανυπόστατες θέσεις της, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Επίσης, διαμηνύουν πως η ελληνική πλευρά την απορρίπτει στο σύνολό της και διατηρεί το δικαίωμα να απαντήσει στα απαράδεκτα, τελείως ανυπόστατα και έωλα επιχειρήματα της τουρκικής πλευράς, όπως και όταν το κρίνει σκόπιμο.

Δείτε ακόμα...