Τουρκία: Ο στρατός επιτέθηκε Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ

Ο τουρκικός στρατός χτύπησε Κούρδους μαχητές στο βόρειο Ιράκ σε μια νέα επίθεση εδάφους και αέρα.

Οι δυνάμεις των κομάντο προσγειώθηκαν στην περιοχή Μετίνα του Ιράκ με ελικόπτερα, ενώ μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν βάσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε το υπουργείο Άμυνας την Κυριακή.

«Οι ηρωικοί κομάντο των ηρωικών τουρκικών ενόπλων δυνάμεων βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ», δήλωσε το υπουργείο σε ένα tweet, χωρίς να διευκρινίζει πόσοι στρατιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Η τουρκική τηλεόραση έδειξε εικόνες αλεξιπτωτιστών που πηδούν από ελικόπτερα και καμουφλαρισμένους στρατιώτες που πυροβολούν με όπλα.

Σε τηλεοπτική ομιλία, ο υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε ότι η επιχείρηση ξεκίνησε την Παρασκευή και περιλάμβανε ειδικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από αεροσκάφη και ελικόπτερα επίθεσης.

Το PKK, που αναφέρεται ως «τρομοκρατική ομάδα» από την Τουρκία και μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας, χρησιμοποιεί τα βόρεια βουνά του Ιράκ ως αφετηρία στην εξέγερση δεκαετιών του ενάντια στο τουρκικό κράτος.

Ο τουρκικός στρατός πραγματοποιεί τακτικά διασυνοριακές επιχειρήσεις και αεροπορικές επιθέσεις εναντίον βάσεων του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ.

Πηγή: Aljazeera

Δείτε ακόμα...