Τουρκία: Οι δάσκαλοι και καθηγητές στην Τουρκία θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19

εμβόλιο
Πηγή: Eurokinissi

Οι δάσκαλοι και καθηγητές στην Τουρκία θα εμβολιαστούν κατά της COVID-19 τον Φεβρουάριο καθώς η χώρα προετοιμάζεται για ένα σταδιακό άνοιγμα των σχολείων σε εθνικό επίπεδο την 1η Μαρτίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ζιγιά Σελτζούκ.

Ο πρόεδρος της χώρας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες το εκ νέου άνοιγμα των σχολείων έπειτα από συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου, διευκρινίζοντας ότι σε ορισμένα μικρά χωριά τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης θα ανοίξουν και πάλι στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ άλλες βαθμίδες και ηλικιακές ομάδες θα ανοίξουν ξανά την 1η Μαρτίου.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Σελτζούκ είπε ότι όλα τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν επίσης με πλήρη λειτουργία στις 15 Φεβρουαρίου, ενώ άλλες βαθμίδες την 1η Μαρτίου.

“Σχεδιάζουμε να εμβολιάσουμε τους δασκάλους και καθηγητές, οι οποίοι θα ξεκινήσουν την δια ζώσης διδασκαλία μέσα στον Φεβρουάριο”, είπε ο υπουργός.

Οι μαθητές του Δημοτικού θα παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο δύο φορές την εβδομάδα, ενώ οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου, που δίνουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο Λύκειο και στο Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, θα παρακολουθούν καθημερινά τα μαθήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...