Τουρκία: Ολονύκτιο πογκρόμ κατά Σύρων προσφύγων στην Άγκυρα – Δεκάδες συλλήψεις

Επιθέσεις κατά Σύριων προσφύγων στην Τουρκία
Επιθέσεις κατά Σύριων προσφύγων στην Τουρκία

Στόχος επιθέσεων με μαχαίρια και πέτρες έγιναν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας Σύροι πρόσφυγες στην περιοχή Μπαταλγκαζί της Άγκυρας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν κυκλοφόρησε ευρέως η πληροφορία ότι δύο Τούρκοι νεαροί μαχαιρώθηκαν από Σύρους.

Κατά τα επεισόδια λιθοβολήθηκαν σπίτια και καταστήματα που ανήκουν σε Σύρους πρόσφυγες, λεηλατήθηκαν και καταστράφηκαν οι οικοσκευές τους και σε όλη τη διάρκεια της νύχτας συμμορίες με μηχανές και αυτοκίνητα σκορπούσαν τον τρόμο στη γειτονιά.

Στα επεισόδια επενέβησαν τελικά ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας με τεθωρακισμένα οχήματα και εκτοξευτήρες νερού.

Η συγκεκριμένη γειτονιά της τουρκικής πρωτεύουσας έχει περίπου 50 χιλιάδες κατοίκους, εκ των οποίων οι 10 χιλιάδες εκτιμάται ότι είναι Σύροι πρόσφυγες.

Αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα μεταδίδουν ότι Σύροι πρόσφυγες έγιναν στόχος και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σήμερα σχεδόν 80 ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ενθάρρυναν ή να έλαβαν μέρος στις επιθέσεις εναντίον καταστημάτων που ανήκουν σε Σύρους στην Άγκυρα.

«Ταυτοποιήσαμε και συλλάβαμε 76 ανθρώπους που μοιράστηκαν ψευδείς πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σκοπό την πρόκληση ή τη συμμετοχή σε αυτές τις επιθέσεις», ανέφερε σε ανακοίνωση η αστυνομία.

Μεταξύ των υπόπτων που συνελήφθησαν, 38 ήταν ήδη γνωστοί στην αστυνομία για υποθέσεις κλοπής, ξυλοδαρμών και τραυματισμών, ή διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: CNN

Δείτε ακόμα...