Τουρκία: Περίεργες κινήσεις στρατιωτών στα σύνορα στον Έβρο

Έβρος νύχτα
Πηγή: EUROKINISSI

Χτες την Τετάρτη το απόγευμα, οι Έλληνες συνοριοφύλακες στον Έβρο ήρθαν αντιμέτωποι με ένα περίεργο περιστατικό καθώς εντόπισαν Τούρκους στρατιώτες να υποδεικνύουν σημεία του ποταμού σε άτομα με πολιτικά ρούχα. Οι Τούρκοι κρατούσαν και αυτόματα όπλα. Το σχετικό περιστατικό έχει καταγράφει σε βίντεο.

Συγκεκριμένα στη περιοχή Γεμιστή, άνδρες των ελληνικών Αρχών που βρίσκονται στο παρατηρητήριο εντόπισαν από την πλευρά της Τουρκίας ύποπτα βαν σαν αυτά που αποβιβάζουν στον Έβρο μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν παράνομα στο ελληνικό έδαφος.

Στην ελληνική πλευρά και στα περίπολα των συνοριοφυλάκων σήμανε συναγερμός και λίγη ώρα αργότερα εντόπισαν τους οπλισμένους πέντε άνδρες να βρίσκονται στην όχθη του ποταμού με τέσσερα ακόμη άτομα.

Μόλις η παρουσία των Ελλήνων συνοριοφυλάκων έγινε αντιληπτή, εκείνοι έφυγαν απο τη περιοχή. Η ελληνική πλευρά δεν αποκλείει να πρόκειται για παράνομους διακινητές που έψαχναν περάσματα.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Τα ελληνικά περίπολα έχουν εντοπίσει πολλές φορές περίεργες και ύποπτες επαφές Τούρκων με άτομα που ασχολούνται με τη διακίνηση ατόμων που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα.

Πηγή Cnn.gr

Δείτε ακόμα...