Τουρκία: Πρόθυμη να εμπλακεί και στη σύγκρουση Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν

Ερντογάν

Πρόθυμη να στηρίξει στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν στην ένοπλη σύγκρουσή του με την Αρμενία, δήλωσε η Τουρκία. Όπως δήλωσε την Τρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα διστάσει να «πάρει θέση εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης» στο Αζερμπαϊτζάν και ότι η Αρμενία «δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα» στη σύγκρουση.

Μόλις πριν από λίγες μέρες σε σύγκρουση μεταξύ του Αζερμπαιτζάν και της Αρμενίας σκοτώθηκαν 16 στρατιώτες με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για την έναρξη των εχθροπραξιών. Η περιοχή μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού από εκεί διέρχονται αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου από τον Καύκασο.

Σήμερα ο διευθυντής Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ έγραψε στο Twitter πως «η αμυντική βιομηχανία μας, με όλη την πείρα, την τεχνολογία και τις δυνατότητές της, από τα οπλισμένα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματά μας μέχρι τα πυρομαχικά και τους πυραύλους μας και τα συστήματά μας ηλεκτρονικού πολέμου, βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Αζερμπαϊτζάν!»

Ο Ντεμίρ, ο οποίος συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Αζέρο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας και τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας Ραμίζ Ταχίροφ, δήλωσε πως η Τουρκία θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του στρατού του Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Αρμενία ότι αυτή άρχισε τις μεθοριακές συγκρούσεις και πως «θα πνιγεί κάτω από τη συνωμοσία την οποία άρχισε».

Δείτε ακόμα...