Τουρκία: Σκότωσε τρεις αμάχους σε επίθεση με drone στη βορειοανατολική Συρία

Τουρκικά στρατεύματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας
Φώτο αρχείου / Τουρκικά στρατεύματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας / Πηγή: TWITTER

Οι κουρδικές δυνάμεις κατηγόρησαν σήμερα την Τουρκία ότι σκότωσε τρεις αμάχους σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) με στόχο ένα αυτοκίνητο στην πόλη Καμισλί, που βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους στη βορειοανατολική Συρία.

Σε ανακοίνωσή της, η κουρδική διοίκηση της βόρειας και της ανατολικής Συρίας ανέφερε πως «το τουρκικό κράτος στοχοθέτησε μέσω ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους» ένα αυτοκίνητο χθες, Τρίτη, στο Καμισλί «σκοτώνοντας τρία άτομα της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας 82 ετών».

Ο Νούρι Μαχμούντ, εκπρόσωπος των κουρδικών δυνάμεων, διευκρίνισε πως τα θύματα ήταν ο Γιουσέφ Κέλο, μια φυσιογνωμία του κουρδικού εθνικού αγώνα, και οι δύο εγγονοί του.

«Η επίθεση αυτή, που πραγματοποιήθηκε εν γνώσει του διεθνούς συνασπισμού και της Συρίας, αποτελεί μια σοβαρή εξέλιξη», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία καλούνται οι πλευρές που εμπλέκονται στη Συρία να εμποδίσουν οποιαδήποτε κλιμάκωση.

Σε αντίδραση σ’ αυτο το πλήγμα, οι κουρδικές αρχές κάλεσαν σήμερα το πρωί τους πολίτες να κάνουν πορεία στο Καμισλί για να καταγγείλουν την Τουρκία, παράλληλα με τις κηδείες των θυμάτων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, το οποίο έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ένα εκταταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, διευκρίνισε πως η επίθεση είχε στόχο έναν αξιωματούχο των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις), ο οποίος δεν βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο, προσθέτοντας πως σκοτώθηκαν ο παππούς του, ένας από τους αδελφούς του και ένα τρίτο πρόσωπο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...