Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, προχτές το βράδυ μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, “σκιαγράφησε” το ενδιαφέρον της Τουρκίας να ελέγξει τα πετρέλαια της Συρίας και κυρίως τα κοιτάσματα που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων μαχητών των “Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων” [SDF], που είναι υπό την “εποπτεία” των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.
Σύμφωνα με τον Ερντογάν, πρότεινε στον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, να χρηματοδοτήσουν την ανοικοδόμηση στη Συρία με έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου στις περιοχές Χάσακα και Ντέιρ Εζόρ, που είναι κυρίως κάτω από τον έλεγχο των Κούρδων. Αυτό που άφησε να εννοηθεί είναι ότι ο Πούτιν δεν απέρριψε την πρότασή του απατώντας ότι ‘είναι πιθανό’. Συνεχίζοντας, ξεκαθάρισε ότι θα κάνει την ίδια πρόταση και στον Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ.
Η “ανοικοδόμηση” της Συρίας θα πατήσει πάνω επέμβαση και κατοχή εκείνων που κατασπάραξαν το λαό της Συρίας, για την καταλήστευση του λαϊκού πλούτου προς όφελος της εγχώριας αστικής τάξης και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. “Ιμπεριαλιστική Συνθήκη ειρήνης” με το πιστόλι στον κρόταφο, για την μοιρασιά της λείας των πλουτοπαραγωγικών πηγών, με την ανοχή και σύμπραξη σε αυτά τα σχέδια των ΗΠΑ,ΝΑΤΟ,ΕΕ, Ρωσία.



