Τουρκία: Τρεις υπερπτήσεις UAV πάνω από Κίναρο και Νίσυρο

Τουρκικό UAV «Bayraktar»
Φώτο αρχείου / Τουρκικό UAV «Bayraktar»

Συνεχίζεται η έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο, από την Τουρκία. Τρεις υπερπτήσεις πραγματοποίησε σήμερα το πρωί τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV )πάνω από Κίναρο και Νίσυρο .

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 08.16 π.μ., πάνω από την Κανδελιούσσα, δυτικά της Νισύρου, στα 5.791,2 μέτρα (19.000 πόδια). Στη συνέχεια, το ίδιο UAV πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από την Κίναρο, στις 08.53 μ.μ., στα στα 5.791,2 μέτρα (19.000 πόδια).

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV), που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε ξανά, στις 09.16 π.μ., πάνω από την Κίναρο, στα 5.791,2 μέτρα (19.000 πόδια).

Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Σε όλες τις περιπτώσεις, το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Δείτε ακόμα...