Τουρκικός Τύπος: Επίσκεψη του Β. Ζελενσκι στην Τουρκιά

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Εφημερίδα Γενί Σαφάκ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Τουρκία 

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ηγετών, συζητήθηκαν λεπτομερώς η πορεία του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η τελευταία κατάσταση στις επαφές σχετικά με τη συνέχιση της συμφωνίας για το διάδρομο των σιτηρών και η αναζήτηση διαρκούς ειρήνης στην περιοχή. Μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος Ερντογάν και ο Ζελένσκι θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο.

Δήλωση του προέδρου Ερντογάν για τις δημοτικές εκλογές της 31 Μαρτίου: Για μένα αυτές οι εκλογές είναι το φινάλε

Πρόεδρος Ερντογάν: “Αυτές οι εκλογές είναι το φινάλε για μένα. Με την εξουσιοδότηση που μου δίνει ο νόμος, αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου εκλογές. Το αποτέλεσμα θα είναι η μεταβίβαση μιας παρακαταθήκης για τα αδέλφια μου που θα έρθουν μετά από μένα”.

Δήλωση του Φιντάν μετά τη συνάντηση  με τον Μπλίνκεν: Η άσχημη κατάσταση στη Γάζα απαιτεί την επείγουσα προσοχή μας στο θέμα

Ο υπουργός Εξωτερικών Φιντάν και η συνοδευτική αντιπροσωπεία συναντήθηκαν με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπλίνκεν στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού Συναντήσεων. Σημειώνοντας ότι πολλές σημαντικές περιφερειακές εξελίξεις, ιδίως οι ισραηλινές σφαγές στη Γάζα, λαμβάνουν χώρα την ίδια στιγμή, ο Φιντάν δήλωσε: “Η σοβαρή κατάσταση στη Γάζα απαιτεί να ασχοληθούμε επειγόντως με το θέμα αυτό. Η διεθνής κοινότητα δεν μπόρεσε να σταματήσει τον πόνο αθώων ανθρώπων. Οι άνθρωποι στη Γάζα χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια”.

Πρακτορείο Αναντολού

Πρόεδρος Ερντογάν: Το 2028 θα έχουν τεθεί σε λειτουργία όλοι οι αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού Άκουγιου

Στην προεκλογική συγκέντρωση για τις δημοτικές εκλογές που διοργάνωσε το κόμμα του στη Μέρσιν ο πρόεδρος μεταξύ άλλων είπε και τα εξής: “Συνεχίζεται η κατασκευή του πυρηνικού μας σταθμού Άκουγιου ο οποίος θα παράγει 35 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως. Όλοι οι αντιδραστήρες του σταθμού θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το 2028”.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...