Τουρκικός Τύπος: «Ηγέτης όλων των Μουσουλμάνων, όχι μόνο της Τουρκίας»

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Φιλοκυβερνητικά ΜΜE

Ένσταση κατά της παραβίασης της υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας από την ελληνική NAVTEX

Στις 16 Σεπτεμβρίου, η Ελλάδα ανακοίνωσε NAVTEX για επιστημονικές έρευνες που θα πραγματοποιήσει το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo στα ανατολικά της Κρήτης στις 16-22 Σεπτεμβρίου 2021.

«Μετά από αυτήν την ανακοίνωση η οποία καλύπτει και την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, η Τουρκία δημοσίευσε επίσης “Αντιρρητική NAVTEX”. Κατονομάζοντας την ελληνική NAVTEX ως “προβοκατόρικη προσπάθεια”, οι πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας δήλωσαν ότι ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα και είπαν: “Η Τουρκία, στο πλαίσιο των νόμιμων δικαιωμάτων και εξουσιών της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, προστατεύει τα δικαιώματά και τα συμφέροντά της στην υφαλοκρηπίδα της απέναντι σε τέτοιες παράνομες, επιθετικές και προβοκατόρικες προσπάθειες και είναι αποφασισμένη να τα υπερασπιστεί».

Πρόκληση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση σε αγωνία εξοπλισμών

Έχει αναφερθεί ότι η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση εξοπλίζει την Εθνοφρουρά με συστήματα που θα καλύπτουν την ΑΟΖ την οποία κήρυξε μονομερώς και παράνομα. Σύμφωνα με το Πρακτορείο Αναντολού που αποκαλείται ειδήσεις από την εβδομαδιαία εφημερίδα Σημερινή το πρόγραμμα εξοπλισμού της Εθνοφρουράς πραγματοποιείται σε πέντε τομείς.

Με βάση τις ειδήσεις θα αγοραστούν για την αντιαεροπορική άμυνα οι νέας γενιάς γαλλικής κατασκευής αντιαεροπορικοί πύραυλοι «Mistral» με βεληνεκές 180 χιλιόμετρων. Προβλέπεται επίσης η αγορά από τη Σερβία πολλαπλών εκτοξευτήρων πυραύλων με εμβέλεια 40 χιλιομέτρων. Οι συγκεκριμένοι εκτοξευτήρες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν έξυπνα βλήματα τύπου ομπρέλας που στοχεύουν άρματα μάχης στο πεδίο της μάχης, ενώ έχουν ήδη αγοραστεί 2 μοίρες των 155 συρόμενων μπαταριών πυροβολικού τύπου NORA. Επίσης διεξήχθη διαγωνισμός για την αγορά σύγχρονων επιθετικών ελικοπτέρων. Σημειώθηκε ότι υπογράφηκε συμφωνία με τη Γαλλία για την αγορά σύγχρονων εκτοξευτήρων πυραύλων Exocet με εμβέλεια 180 χιλιομέτρων, για την κάλυψη της λεγόμενης ΑΟΖ που ανακοίνωσε η ελληνοκυπριακή πλευρά. Αναφέρεται επίσης ότι θα επισκευαστούν τα ρωσικά άρματα μάχης T-80.

Εγκωμιαστικά λόγια για τον πρόεδρο Ερντογάν στη Νέα Υόρκη! Ηγέτης όλων των Μουσουλμάνων, όχι μόνο της Τουρκίας

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο συνέδριο «Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι εφικτός» που διοργανώθηκε από την Τουρκοαμερικανική Εθνική Διευθύνουσα Επιτροπή στο Manhattan Center. Ο πρόεδρος δηλώνοντας ότι είναι ευχαριστημένος από την καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας τόσο μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων όσο και μεμονωμένα είπε: «Με αυτήν την τεράστια εμπειρία που έχετε, είναι πολύ σημαντικό να συμβάλλετε περισσότερο στον αγώνα κατά των εγκλημάτων μίσους και πολιτιστικού ρατσισμού.Και εμείς ως Τουρκία επωμιζόμαστε πρωτοποριακό ρόλο στην καταπολέμηση της ισλαμοφοβίας και της μισαλλοδοξίας σε διεθνείς πλατφόρμες».

Επισημαίνοντας ότι ηγούνται των προσπαθειών προς αυτή την κατεύθυνση στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας, ο Ερντογάν τόνισε: «Υποστηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία εξάλειψης όλων των απειλών εναντίον της θρησκείας μας και των μουσουλμάνων αδελφών μας. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το ζήτημα της καταπολέμησης της ισλαμοφοβίας στην ατζέντα όλων των οργανισμών και κυρίως των Ηνωμένων Εθνών.Περιμένουμε ισχυρή υποστήριξη και συμβολή από εσάς, τους Αμερικανούς μουσουλμάνους αδελφούς μας, σε όλους τους αγώνες μας».

Ο ιμάμης Siraj Wahhaj , ιδρυτής του τζαμιού Taqwa στη Νέα Υόρκη, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα πριν από τον Ερντογάν, απευθυνόμενος στον πρόεδρο είπε: «Είστε ο ηγέτης μιας χώρας 83 εκατομμυρίων. Αυτή είναι μια τεράστια υπόθεση. Αλλά πέρα από αυτό νομίζω ότι είστε και ο ηγέτης όλου του μουσουλμανικού κόσμου».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...