Τουρκικός Τύπος: Κρίσιμη σύνοδος κορυφής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Τουρκικός Τύπος
Φώτο αρχείου

Εφημερίδα Σαμπάχ

Κρίσιμη σύνοδος κορυφής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Χακάν Φιντάν, υπουργός Εξωτερικών και ο Ιμπραήμ Καλίν, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συναντήθηκαν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Άγκυρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ανακοίνωσε ότι ο κύκλος που θα διασφαλίσει τα ιρακινά σύνορα θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και τόνισε: «Εάν κρατήσουμε τους τρομοκράτες τουλάχιστον 30-40 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, το έθνος μας και τα σύνορά μας θα είναι ασφαλή. Με τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της σειράς δαγκάνα-κλειδαριά στο βόρειο Ιράκ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τα σύνορα θα εξασφαλιστούν. Αυτό το καλοκαίρι, θα κλείσει ο κύκλος που θα εξασφαλίσει τα ιρακινά σύνορά μας και το ζήτημα της τρομοκρατίας θα παύσει πλέον να αποτελεί πρόβλημα».

Αναφέροντας ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με την ιρακινή κυβέρνηση για τη συνεργασία στον αγώνα κατά του PKK, ο Γκιουλέρ δήλωσε:
«Πριν από δύο χρόνια, ζητήσαμε από το Ιράκ να δημιουργήσουμε ένα κοινό κέντρο επιχειρήσεων και απάντησαν θετικά, αλλά δεν έχουμε κάνει ακόμη κάποιο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο υπουργός δήλωσε ότι το θέμα αυτό θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη κατά τη διάρκεια των επισκέψεων υψηλού επιπέδου στη Βαγδάτη στο εγγύς μέλλον.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...