Τουρκικός Τύπος: Μεταφορά σιτηρών από την Οδησσό μέσω του Βοσπόρου

Τουρκία Κωνσταντινούπολη Βόσπορος
Τουρκία, Κωνσταντινούπολη Πηγή: Eurokinissi

Η μεταφορά των σιτηρών από την Οδησσό μέσω του Βοσπόρου στον Τουρκικό Τύπο σήμερα. Αναφέρεται στα δημοσιεύματα:

Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του AKP Ομέρ Τσελίκ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι η διπλωματία του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει να παράγει λύσεις.

Υπενθυμίζοντας ότι το πρώτο πλοίο αναχώρησε από την Ουκρανία προκειμένου τα ουκρανικά σιτηρά να φτάσουν παντού με ασφάλεια μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ο Τσελίκ ευχήθηκε αυτό να είναι επωφελές για ολόκληρο τον κόσμο.

Τονίζοντας ότι ελπίζουν ότι αυτή η διαδικασία θα κυλήσει ομαλά,ο εκπρόσωπος είπε:

“Η Τουρκία είναι ένα αξιόπιστο κέντρο για την επίλυση κρίσεων.Σε μια εποχή που η επισιτιστική κρίση σε όλο τον κόσμο συζητείται μαζί με τον πόλεμο, η εξεύρεση αυτής της λύσης είναι ένα βήμα για την παγκόσμια ειρήνη.Την ημέρα που επιτεύχθηκε αυτή η συμφωνία, σε όλο τον κόσμο εκδόθηκαν ευχαριστήρια μηνύματα για τον πρόεδρό μας.

Η Τουρκία για άλλη μια φορά επωμίστηκε ένα κεντρικό ρόλο για την αποτροπή μιας παγκόσμιας κρίσης.Η διπλωματία του προέδρου μας, που παράγει εμπιστοσύνη και λύσεις, έχει αποφέρει αποτελέσματα για την περιοχή μας και τον κόσμο.Ελπίζουμε ότι ως αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών,θα επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και διαρκής ειρήνη. Για αυτό, η Τουρκία θα συνεχίσει να διατηρεί τον κεντρικό της ρόλο.”

Στο πλαίσιο της αναχώρησης του πρώτου πλοίου από το λιμάνι της Οδησσού δήλωση έκανε επίσης και ο υπουργός εθνικής άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας:

“Σε ό,τι αφορά την αναχώρηση του πρώτου πλοίου από το λιμάνι της Οδησσού στο πλαίσιο της συμφωνίας για την αποστολή σιτηρών, τα επόμενα πλοία ομοίως θα συνεχίσουν να εγκαταλείπουν το λιμάνι χωρίς καμία διακοπή.”

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...