Τουρκικός Τύπος: Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Αμπάς – Το Μπαϊρακτάρ TB2 στους ουρανούς της Ευρώπης

Εφημερίδα Γενί Σαφάκ: Ο πρόεδρος Ερντογάν δέχθηκε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Αμπάς

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο,συζητήθηκε η τελευταία κατάσταση στη Γάζα.

Οι γενοκτονικές επιθέσεις του τρομοκρατικού κράτους Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων συνεχίζονται. Παρά τις εκκλήσεις όλου του κόσμου, 30.631 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 72.043 τραυματίστηκαν εξαιτίας των επιθέσεων που το Ισραήλ δεν σταμάτησε.

Η Τουρκία, η οποία ασκεί εντατική διπλωματική δραστηριότητα για την επίτευξη της κατάπαυσης του πυρός και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, φιλοξενεί στο πλαίσιο αυτό τηνκρίσιμη συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η τελευταία κατάσταση στη Γάζα και τα βήματα που μπορούν να γίνουν για την απρόσκοπτη παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στην κατεχόμενη πόλη.

Το ντρόουν Μπαϊρακτάρ TB2 στους ουρανούς της Ευρώπης

Το ΜπαϊρακτάρTB2 SIHA (σ.σ. άοπλο εναέριο όχημα), που αναπτύχθηκε από την Μπαϊκάρ, εισήλθε στα αποθέματα του αλβανικού στρατού.

Αναφέροντας ότι τα ΜπαϊρακτάρTB2 πέταξαν στα εγκαίνια της πρώτης τακτικής αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ στην Αλβανία, ο γενικός διευθυντής της Μπαϊκάρ Χαλούκ Μπαϊρακτάρ είπε ότι η πρώτη πτήση ήταν επιτυχής και δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα. Το άνοιγμα της αεροπορικής βάσης Κούτσοβαστην Αλβανία θα είναι η αρχή μιας νέας εποχής για την ασφάλεια των Βαλκανίων και της Ευρώπης. Για πρώτη φορά, ένα αεροσκάφος στα πρότυπα του ΝΑΤΟ εντάχθηκε στο απόθεμα του αλβανικού στρατού».

Επίσης ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα και ο υπουργός Αμυνας Νίκο Πελέσι μοιράστηκαν το βίντεο που περιέχει εικόνες των Μπαϊρακτάρ TB2 στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...