Τουρκικός Τύπος: Ο πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάγερ κάνει ότι δεν βλέπει τη γενοκτονία στη Γάζα

Εφημερίδα Γενί Σαφάκ

Επίσκεψη του Γερμανού προέδρου της δημοκρατίας στην Τουρκία

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγκυρα, την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Τουρκία για την 100ή επέτειο της Συνθήκης Φιλίας Τουρκίας-Γερμανίας που υπεγράφη το 1924.

Οι δύο πρόεδροι παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη διμερή συνάντηση τους.

Ο Ερντογάν μεταξύ άλλων έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Πιστεύω ότι η τουρκο-γερμανική φιλία θα αναπτυχθεί περαιτέρω.Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τον όγκο των οικονομικών μας συναλλαγών από 50 δισ. σε 60 δισ. και θέλουμε να εξαλείψουμε τους περιορισμούς στην αμυντική βιομηχανία από την ατζέντα μας. Ελπίζουμε ότι στο εξής θα μιλάμε για κοινή παραγωγή και όχι για εμπόδια.

Αναφερθήκαμε επίσης στον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων. Χρειαζόμαστε πιο αποτελεσματική συνεργασία. Εξέφρασα ότι αναμένουμε αλληλεγγύη. Οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ ήταν επίσης στην ατζέντα μας. Συζητήσαμε τα βήματα που πρέπει να γίνουν».

Συνεχίζοντας είπε:

Συζητήσαμε τα παγκόσμια θέματα με τον κ. πρόεδρο. Επανέλαβα την έκκλησή μας για τον τερματισμό των διώξεων στη Γάζα.

Δεν διατηρούμε πλέον εντατικές εμπορικές σχέσεις με το Ισραήλ.Αυτό τελείωσε.Θέλω όμως να γνωρίζετε ότι ο αριθμός των νεκρών στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα έχει δυστυχώς φτάσει τις 45.000. Δεν τίθεται θέμα να κλείσουμε τα μάτια σε αυτόν τον αριθμό. Οι τραυματίες έχουν φτάσει τις 75.000. Οι Γερμανοί φίλοι μας πρέπει να δουν αυτή τη εικόνα. Η Γάζα – Παλαιστίνη έχει ισοπεδωθεί πλήρως, τα πάντα έχουν καταστραφεί. Επιπλέον, τα όπλα, τα πυρομαχικά και ο εξοπλισμός του Ισραήλ και της Γάζας δεν μπορούν να συγκριθούν. Είναι απαραίτητο να γίνει μια αξιολόγηση βλέποντας αυτά. Με ποιον συντάσσεται όλη η Δύση; Συντάσσεται με το Ισραήλ.

Ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάγερ κάνει ότι δεν βλέπει τη γενοκτονία στη Γάζα: Αμφισβητούμε την ασφάλεια του Ισραήλ.

Kάνοντας ότι δεν βλέπει τη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα, ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάγερ δήλωσε για τη Χαμάς: «1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ισραήλ ως αποτέλεσμα της άγριας επίθεσης της Χαμάς».

Ο Σταϊνμάγερ, ενώ δεν αναφέρθηκε στην ομιλία του στην Παλαιστίνη, δήλωσε ότι αμφιβάλλει για την ασφάλεια του Ισραήλ και ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα. Ο υποστηρικτής της γενοκτονίας Σταϊνμάγερ δέχθηκε διαμαρτυρίες από φιλοπαλαιστινιακούς πολίτες κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...