Τους 73 έφτασαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε κτίριο στο Γιοχάνεσμπουργκ

Πυρκαγιά σε κτήριο στο Γιοχάνεσμπουργκ με δεκάδες νεκρούς

Τους 73 έφτασαν οι νεκροί, ανάμεσά τους και τουλάχιστον 7 παιδιά, από την πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε πενταώροφο κτίριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσαν οι αρχές της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής.

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν 73 νεκροί και 52 τραυματίες οι οποίοι έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης του Γιοχάνεσμπουργκ Ρόμπερτ Μουλάουτζι, εξηγώντας ότι ένα από τα παιδιά που έχασε τη ζωή του ήταν κάτω των 2 ετών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στη διάρκεια της νύκτας της Τετάρτης προς Πέμπτη και έχει ήδη κατασβεστεί από την πυροσβεστική. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων συνεχίζονται στο κτίριο.

«Προχωράμε όροφο όροφο», εξήγησε ο Μουλάουτζι, ο οποίος εκτίμησε ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.

Οι διασώστες βγάζουν από το καμένο κτίριο απανθρακωμένα πτώματα και τα τοποθετούν στον δρόμο καλυμμένα με σεντόνια ή κουβέρτες, σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται στο σημείο της τραγωδίας.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα αίτια της πυρκαγιάς, όμως ο Εμγκσίνι Τσουάκου, μέλος των δημοτικών αρχών αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια, εκτίμησε ότι ενδέχεται να ξεκίνησε από ένα αναμμένο κερί.

«Είναι μια θλιβερή ημέρα για την πόλη του Γιοχάνεσμπουργκ (…) Στη διάρκεια περισσότερων από 20 ετών υπηρεσίας δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο», τόνισε ο Μουλάουτζι.

«Πολλοί άνθρωποι» ενδέχεται να παγιδεύτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, εκτίμησε ο ίδιος.

«Στο εσωτερικό του κτιρίου υπήρχε μία πόρτα (ασφαλείας) που ήταν κλειστή», σχολίασε ο Τσουάκου. «Πολλά από τα απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν πίσω από αυτή την πόρτα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...