Τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη: Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για αγνοούμενους

Δύο μέρες έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και το συναίσθημα που κυριαρχεί στην πόλη της Λάρισας, αλλά και σε όλη τη χώρα, είναι της θλίψης και της οργής για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για 46 επιβεβαιωμένους νεκρούς μέχρι τώρα. Ωστόσο η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη, μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης δήλωσε ότι οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 57. Σύμφωνα με όσα ανέφερε, χτες μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί. Κατά την ίδια, οι αγνοούμενοι που έχουν δηλωθεί στην ΕΛ.ΑΣ. είναι 56, ενώ υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο κάποιοι επιβάτες του τρένου να μην έχουν δηλωθεί.

Ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος.

Την ίδια ώρα, 54 τραυματίες από τη σύγκρουση των τρένων νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας και 6 είναι διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Συγκεκριμένα, 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, στο ΑΧΕΠΑ 14 και άλλοι 3 στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γεννηματάς».

Επίσης, 2 νοσηλευόμενοι βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και άλλοι 2 στα Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας. Η κατάσταση 35 τραυματιών που νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας – εκτός από όσους νοσηλεύονται σε ΜΕΘ – είναι διαχειρίσιμη και βρίσκονται όλοι εκτός κινδύνου.

Δύο χειρουργεία ολοκληρώθηκαν σε παιδιά που είχαν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε όλους τους τραυματίες. Κάποιοι, μάλιστα, μετά τις πρώτες ώρες και αφού δέχτηκαν τη φροντίδα των γιατρών στα ΤΕΠ, πήραν εξιτήριο.

Σε εξέλιξη είναι και η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών μέσω DNA στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Εχουν ληφθεί 55 δείγμα από τις από τις σορούς και 52 δείγματα από συγγενείς  επιβατών. Επίσης έχουν ληφθεί και 26 δείγματα από ανθρώπινα μέλη που βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας.

Μέχρι χθες οι ταυτοποιήσεις σορών είχαν φτάσει τις 24.

Δείτε ακόμα...