Τραγωδία στα Τέμπη: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς των θυμάτων

Θλίψη και πόνος επικρατεί στην πόλη της Λάρισας. Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο, όπου φτάνουν οι σοροί που έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, διαδραματίζονται σκηνές που παραπέμπουν σε αρχαία τραγωδία. 

Γονείς, συγγενείς και φίλοι των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους θρηνούν για τους νεκρούς. Άλλοι περιμένουν με αγωνία να μάθουν για τους δικούς τους ανθρώπους που αγνοούνται. Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει η ενημέρωση των συγγενών για τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης μέσω DNA.

Την οδύνη διαδέχεται η οργή για το έγκλημα που συντελέστηκε πάνω στις ράγες μιας πολιτικής που θυσιάζει την ασφάλεια για τα κέρδη. Η φράση «αλήτες μου φάγατε το παιδί», που φώναζε μια μάνα μόλις ταυτοποίησε το παιδί της, δεν πρέπει να ξεχαστεί. 

Μεγάλη αγανάκτηση επικρατεί και για το γεγονός ότι η εταιρεία Hellenic Train δεν είχε στοιχεία για τη θέση και το βαγόνι που βρισκόταν ο κάθε επιβάτης, παρά το γεγονός ότι τα εισιτήρια είχαν αγοραστεί ηλεκτρονικά και με ονοματεπώνυμο. Εδώ δεν είχε ακριβή στοιχεία ούτε καν για τον συνολικό αριθμό των επιβατών που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία!!!

Η επίσημη ενημέρωση κάνει λόγο για 46 επιβεβαιωμένους νεκρούς μέχρι τώρα. Ωστόσο, η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη, μιλώντας σε Μέσα Ενημέρωσης, δήλωσε πως οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 57.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, σήμερα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί.

Την ίδια ώρα προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο πήρε ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας, ο οποίος βαρύνεται με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο συνήγορός του, σε δηλώσεις του, είπε πως ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», τονίζοντας παράλληλα πως είναι συντετριμμένος από την τραγωδία. Επίσης, ο συνήγορος του 59χρονου είπε πως αν και είναι νωρίς ακόμη για όλα, «θα πρέπει να μην κοιτάμε μόνο το δέντρο και να χάνουμε το δάσος» σημειώνοντας πως όλα τα υπόλοιπα θα μελετηθούν εφόσον ληφθεί το αντίγραφο της δικογραφίας.

Συγκινητική παραμένει η προθυμία του λαού και των εργαζομένων της χώρας να δώσουν αίμα. Σε κάθε σημείο που πραγματοποιούνται αιμοδοσίες υπάρχει κοσμοπλημμύρα.

Δείτε ακόμα...