Τραγούδι αλληλεγγύης από την Τουρκία στις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών

Καλλιτέχνες στη Θεσσαλονίκη
Κινητοποίηση καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη

Στις 21 Μαΐου οι πολυάριθμες πολιτιστικές παρεμβάσεις που οργάνωσαν τα καλλιτεχνικά σωματεία ήταν μια σημαντική στιγμή στο μεγάλο αγώνα των εργαζομένων της Τέχνης για επιβίωση. Οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών έδωσαν δύναμη σε όλους μας και χάρισαν όμορφες στιγμές σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Όπως φάνηκε η απήχηση αυτού του αγώνα έφτασε και εκτός συνόρων!

Το τουρκικό συγκρότημα YAPICILAR του πολιτιστικού κέντρου Ναζίμ Χικμέτ, έστειλε στο ΠΑΜΕ ένα μουσικό μήνυμα αλληλεγγύης για τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και τους μουσικούς της Ελλάδας και όπως σημειώνει: «στέλνουμε τις ευχές μας και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους μας στην Ελλάδα και το τραγούδι Yeldeğirmeni (Ανεμόμυλος)»

Δείτε το βίντεο το τραγούδι (με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους)

Μετά τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων στην Αθήνα, την Παρασκευή οι κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών συνεχίστηκαν στη Θεσσαλονίκη. Κάτω από το Λευκό Πύργο, το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, με τη βοήθεια μουσικών, τραγουδιστών, εικαστικών και άλλων καλλιτεχνών αντάμωσαν μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων που ήρθαν να εκφράσουν έμπρακτα τη συμπαράστασή τους. Στο πλευρό τους βρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Λεωνίδας Στολτίδης.

Από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κ. Γκούβας, πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΠΜΣ, έστειλε ξεκάθαρο το μήνυμα ότι οι καλλιτέχνες ενώνουν τη φωνή τους με τη φωνή των εργαζομένων όλης της χώρας και αγωνιστικά υπερασπίζονται την ζωή τους και την τέχνη, παλεύουν για να μη φορτωθούν ξανά στις πλάτες τους τη νέα κρίση.

Δείτε ακόμα...