Τραυματισμός εργαζόμενου στο «Blue Star Myconos»

Blue Star Mykonos
Φώτο Αρχείου / Blue Star Mykonos / Πηγή: EUROKINISSI

Αλλο ένα ατύχημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας σημειώθηκε σήμερα όταν εργαζόμενος στο «Blue Star Myconos», της ναυτιλιακής εταιρείας «Blue Star Ferries NAE», ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο «Θριάσιο».

Όπως τονίζει η ΠΕΜΕΝ, «επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες μας και οι παρεμβάσεις μας για την ασφάλεια και την υγεία των ναυτεργατών στα καράβια, ιδιαίτερα τώρα που μπαίνουμε σε τουριστική περίοδο και αυξάνεται η εντατικοποίηση της δουλειάς.

Οι ζωές των ναυτεργατών, συνολικά των εργαζομένων, για το κεφάλαιο είναι κόστος και η προστασία, η πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου δεν χωράνε στα κέρδη τους. Οι ναυτεργάτες έχουν διαχρονικά πληρώσει βαρύ φόρο αίματος στον βωμό της κερδοφορίας των εφοπλιστών.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση ενάντια στις εργασιακές συνθήκες γαλέρας, ενάντια στην πολιτική της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλιακών ομίλων που την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με τραυματισμούς, αναπηρίες και θανάτους».

Δείτε ακόμα...