Τρεις διακινητές συνελήφθησαν σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)
Πηγή: Eurokinissi

Τρεις διακινητές μεταναστών συνελήφθησαν χτες και σήμερα σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε αγροτική οδό κοντά στον οικισμό Ιτέας Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν έναν ημεδαπό, ο οποίος με ΙΧΕ αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα επτά μετανάστες. Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για το αυτοκίνητο έχει δηλωθεί υπεξαίρεση την 6-12-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

Επίσης χτες το πρωί στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (ύψος κόμβου Δαδιάς Έβρου), αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο χωρίς να έχει άδεια οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα τέσσερις μετανάστες.

Χτες το απόγευμα στην Κομοτηνή, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο με το οποίο να μεταφέρει επτά μετανάστες. Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος δεν διέθετε άδειας οδήγησης, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό και συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. Τελικά το όχημα κινήθηκε προς την πόλη της Κομοτηνής, όπου ακινητοποιήθηκε έπειτα από πρόσκρουση σε προστατευτικές μπάρες, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός, ενώ στη συνέχεια ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...